Loading...

Nyheder 2011

DM Mangekamp: Overtrådt forsøg kostede dyrt

06. februar 2011 · Jeppe Weinreich

Tine Bach Ejlersen lå til dansk rekord, men to overtrådte forsøg i længde kostede dyrt. Stor PR til Gert Skals.

Som eneste deltager hos de kvindelige seniorer ved DM-inde i mangekamp i Aarhus lå det interessante selvsagt ikke i, om Tine Bach Ejlersen (Århus 1900) kunne genvinde titlen, men med hvilket resultat hun sejrede.

Den 25-årige mangekæmper havde på forhånd luftet sin tvivl om, hvorvidt hun kunne gøre det lige så godt som i fjor, da hun blot var 42 point fra den danske rekord. Det kunne hun - næsten. Med 8,82 sek. på 60 meter hæk efterfulgt af 1.69 meter i højdespring var hun blot få point bagefter sin rekordserie. Så da hun i kuglestød nåede ud på 11.07 meter – 75 cm bedre end i førnævnte serie – øjnede man pludselig muligheden af en ny dansk rekord. Det ville kræve et længdespring på nogenlunde samme niveau, som de 5.92 meter hun lavede i sin bedste serie. Og det var faktisk, hvad hun gjorde. Imidlertid var der tale om et hårfint overtrådt forsøg, og da det i anden runde gentog sig, var hun nødsaget til at tage et sikkert spring, hvor hun ikke ramte afsætsplanken. 5.47 meter blev det målt til, og dermed glippede muligheden for en rekord, hvorfor der ikke var nogen grund til at give sig helt ud på den afsluttende 800 meter. 3735 point lød slutresultatet på – 208 point fra Charlotte Beiters danske rekord. Under alle omstændigheder viste Tine, at formen er god, og at der meget vel kunne være en personlig rekord i syvkamp på vej, når hun i starten af maj stiller op i Desenzano (ITA).

Fornem serie af Gert Skals
På trods af fraværet af den forsvarende mester, Christian Laugsen (Sparta), var resultaterne hos mændene på de første tre pladser alle bedre end i fjor. Uden at være presset af sine konkurrenter på noget tidspunkt leverede Gert Skals (Århus 1900) en fornem serie, der resulterede i en klar PR-forbedring til 5126 point – næsten 400 point mere end hans serie fra i fjor. Med 6.66 meter sprang han sit bedste længdespring nogensinde, mens der var inde-PR i flere af de andre øvelser, bl.a. gode 1.91 meter højdespring. Dermed ligner den 27-årige mangekæmper – og forhenværende spydkastsspecialist – én, der er god for over 7000 point i 10-kampen til sommer.

Mens Skals var suveræn på vej til sejren, var der tæt kamp om de følgende to pladser. Martin Grønne (Korsør AM) forhindrede en dobbeltsejr til Århus 1900, da han med 4653 point henviste Mathias Andersen (4578 point) til tredjepladsen. Der var tale om personlige rekorder for begges vedkommende.

DM-inde mangekamp, Aarhus den 5.-6. februar - resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund