Loading...

Nyheder 2011

EAA-Seminar i Evian - kun for kvinder

07. februar 2011 · Maria Severin

Den 16. januar var vi fem kvinder fra Danmark, som tog til Evian i Frankrig i seks dage for at deltage i et seminar for kvindelige ledere i forbindelse med projektet ’Flere kvindelige ledere i europæisk atletik’, som gennemføres af EAA. På kurset deltog fem kvinder fra 10 forskellige europæiske lande. Deltagerne fra Danmark var Annette Nørgaard Larsen fra Skive, Louise Jakobsen fra FIF og B&U-udvalget, Charlotte Beiter Bomme fra Sparta, Ronja Egsmose fra KIF og B&U-udvalget og Maria Severin fra KIF og DAF.

OL Billede Fra Seminar I FrankrigashxPå seminaret blev vi undervist af professor John Antonakis og nogle af hans medarbejdere fra universitetet i Lausanne, Schweiz. Vi fik lavet personlighedstest samt fyldt værkstøjskassen med en række redskaber i forhold til at være leder samt at tage beslutninger. Vi fik snakket barriere for kvindelige ledere og trænere i atletikverdenen, og vi fik netværket og vidensdelt på tværs af landene. 

 

En af dagene kom en række førende kvindelige ledere og holdt inspirerende oplæg. Det der nok gjorde størst indtryk på os alle, var et oplæg af Thordis Lilja Gisladottir fra Island, der i 2009 fik lederpris af EAA. Hun har gennem mange år lagt et stort stykke arbejde inden for atletikken i Island. Hun rydder stuen en gang om måneden, så de unge fra hendes klub kan komme og holde fest. Hun var en kæmpe inspiration, og fik lysten op i os til at lægge et ekstra stykke arbejde indenfor vores sport.  

 

Læs mere om seminaret på EAA’s hjemmeside her. Her finder du en række af præsentationerne fra seminaret, og her er også en sammenfatning af, hvad deltagerne på seminaret kom frem til, er vigtigt at arbejde videre med for at opnå en balance mellem de to køn i atletikverdenen. 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund