Loading...

Nyheder 2011

Appelsag

17. februar 2011 · Lars Vermund, formand for Dansk Atletik Forbund

P R E S S E M E D D EL E L S E

Dansk Atletik Forbund bakker 100% op om Spartas ankesag

Det er med tilfredshed og uforbeholden opbakning, at Dansk Atletik Forbund konstaterer, at Sparta har valgt at anke dommen i retssagen mellem Sparta og Alt for Damerne.

 

Det er for alle Dansk Atletik Forbunds foreninger væsentligt ikke blot at få afklaret, om en sponsor - i dette tilfælde uden øvrig tilknytning til idrætten - med en domstols accept kan overtage historik og goodwill opbygget over en lang årrække, før sponsoren blev knyttet til det allerede eksisterende løb.

 

Indenfor fodbold og andre idrætsgrene med store sponsorer involveret ville den nu opståede situation være fuldstændig utænkelig, inden den af Sø- og Handelsretten afsagte dom. 

 

Derfor er det ikke blot for Sparta, men for alle andre motionsløbsarrangører og øvrige idrætsforeninger og -klubber væsentligt at få dommen prøvet ved højere instans.

 

Den seneste tids begivenheder tydeliggør, at kommercielle aktører trænger sig ind på foreningslivets domæne og på forskellig vis forsøger at udnytte de rammer, der er skabt for at tilgodese foreningslivet. De kommercielle aktører har udelukkende økonomisk udbytte for øje og konkurrerer derfor med de foreninger, som over et bredt spektrum arbejder for større sundhed og trivsel hos børn, voksne og ældre.

 

Dansk Atletik Forbund og MotionDANMARK – DAFs nye motionstiltag - vil i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund fortsat følge sagen nøje. 

 

”Forbundet vil nu tage de nødvendige skridt for at sikre vores lokale foreningers rettigheder og indtægtsgrundlag. Helt konkret vil MotionDANMARK tilbyde foreningerne juridisk rådgivning om varemærker og rettighedsbeskyttelse, således at lignende situationer ikke opstår for andre klubber”, siger Lars Vermund, formand for Dansk Atletik Forbund. 

--- 

 

Yderligere oplysninger: 

 

Lars Vermund, formand for Dansk Atletik Forbund, tlf. 4045 4540

© Copyright Dansk Atletik Forbund