Loading...

Nyheder 2011

DM-inde optakt: Forventede højdepunkter

17. februar 2011 · Dansk Atletik Forbund

Weekendens DM-inde i Skive byder på flere spændende opgør.

For fjerde år i træk danner Sparbank Arena i Skive ramme om denne weekends DM-inde i atletik. Med mesterskabernes placering blot to uger før EM-inde i Paris (4.-6. marts) bliver der tale om den sidste alvorlige test for de allerede otte kvalificerede atleter, mens andre vil benytte lejligheden til at sikre sig en EM-billet på falderebet (sidste frist er 27/2).

Selvom der på forhånd er lagt op til spændende og tætte dyster i flere af disciplinerne, bliver der formentlig tale om ren opvisning i eksempelvis mændenes længde- og højdespring, hvor de allerede EM-kvalificerede atleter, Morten Jensen (Sparta) og 17-årige Janick Klausen (Århus 1900) er i en klasse for sig.

Nogle af de formodede højdepunkter:

Lørdag
14.00 Kuglestød – kvinder
Normalt en øvelse der står lidt i skyggen, men med det store talent, den blot 20-årige Trine Mulbjerg (Århus 1900) til start, er disciplinen måske det bedste bud på en dansk rekord under weekendens mesterskaber. Mulbjerg forbedrede for blot to uger siden i Göteborg den 30 år gamle indendørsrekord til 14.82 meter og var så sent som ved tirsdagens Sparta Indoor blot 5 cm fra den længde.

16.05 Længdespring – mænd
Den nordiske rekordholder udendørs, Morten Jensen (Sparta), har startet sæsonen stabilt med noteringer i de sine fire bedste konkurrencer på mellem 7.80 og 7.87 meter. Årets første spring over 8 meter kunne meget vel se dagens lys i Skive. Også det unge stortalent, 17-årige Andreas Trajkovski (KIF), der for nylig forbedrede juniorrekorden til 7.39 meter, er værd at lægge mærke til.

16.10 60 meter hæk – mænd
20-årige Andreas Martinsen (AK Holstebro) betegnes som det største danske talent i disciplinen nogensinde. Trods større potentiale på 110 meter hæk har han denne vinter forbedret den danske U23-rekord til 8,09 sek., ligesom at han er udtaget til EM. Den tidligere danske mester, Jon Yde Bentsen (Aalborg AM), stiller for første gang i år til start, og må betegnes som en ”dark horse”. 

16.40 200 meter – kvinder
Den danske rekordholder på denne distance, Sara Slott Petersen (Århus 1900), har været forfulgt af uheld hele sæsonen – pådrog sig bl.a. en diskusprolaps – men er kommet overraskende igen. Måtte dog melde fra med feber til det seneste stævne og kæmper nu for at blive klar. Bliver hun det, er hun favorit til både at vinde her og på søndagens 400 meter. På sidstnævnte distance er det dog hendes plan ”kun” at gå efter sejren, da hun satser på at klare EM-kravet ved et stort stævne i Stockholm dagen efter DM.  

Søndag
14.00 Stangspring – kvinder
Her er der lagt op til en nordisk dyst på højt niveau. Den danske rekordholder indendørs (4.33m) Caroline Bonde Holm (Sparta) møder sin norske rival – fra samme klub – Catrine Larsåsen. Den norske finalist fra sommerens EM har været bosat i København i mere end 6 måneder og kan derfor efter reglerne godt vinde DM-titlen. En mulig overraskelse kunne komme fra den 20-årige Iben-Høgh Pedersen (Randers Freja), der også kandiderer til EM.

14.00 Trespring – mænd
En af weekendens mest spændende finaler, hvor den danske rekordholder, Anders Møller (Sparta), trods sine efterhånden 33 år ved flere lejligheder har besejret den allerede EM-udtagne – og 11 år yngre konkurrent - Peder P. Nielsen (Århus 1900). Så sent som ved tirsdagens Sparta Indoor var der blot én cm imellem de to – med sidstnævnte som vinder. Med personlige rekorder på hhv. 17.01 og 16.43 meter er de suverænt Danmarks bedste trespringere gennem tiderne.

14.15 60 meter – mænd
Martin Krabbe (AK Holstebro) - dansk atletiks eneste deltager ved sidste vinters inde-VM i Qatar – er en af weekendens største favoritter, når han på favoritdistancen skal forsøge at sikre sig sin syvende DM-titel på stribe.

14.50 Kuglestød – mænd
Selvom Joachim B. Olsen ikke længere er aktiv, har disciplinen herhjemme højt niveau. Kim Christensen (Sparta) har længe jagtet de 20 meter uden held. I år er han med den personlige rekord på 19.78 meter kommet et stykke nærmere drømmen, og det er bestemt en mulighed, at det forløsende 20-meter-stød lykkes for ham i Skive. Hans træningsmakker, 23-årige Nick Petersen (Sparta), kommer til mesterskaberne med en frisk personlig rekord på 18.81 meter.

14.55 800 meter – mænd
Andreas Bube (Bagsværd AC) løb tidligere på måneden den hurtigste tid af en danskfødt løber nogensinde, da han i Wien fik noteret 1:49,16 minutter. I fjor bevægede sprinteren sig op fra 400 til 800 meter, hvilket foreløbig har vist sig som værende en god beslutning. Nærmeste konkurrent er den forsvarende mester, Jacob Carstensen (Århus 1900).

15.35 400 meter – mænd
Årets store overraskelse har ubetinget været Nick Ekelund-Arenander (KIF), der med tiden 47,77 sekunder allerede er kvalificeret til EM i Paris. Den 21-årige, tidligere fodboldspiller imponerede allerede ved sit allerførste stævne for Ballerup AK i maj 2008, men var så sent som ved sommerens EM ikke engang at finde som reserve på det danske 4x400 stafethold! Med de seneste seks års mester og danske rekordholder indendørs (47,04 sek.), Jacob Riis (Sparta), til start, er der lagt op til et brag af en 400 meter-finale. For sidstnævnte gælder det samtidig jagten på en EM-billet.

15.55 Højdespring - mænd
Med Janick Klausen (Århus 1900) til start her kan weekendens største oplevelse meget vel komme til sidst. Det 17-årige springfænomen ligger med de 2.26 meter, som han sprang i Malmø den 30. januar, på en delt 24. plads på årets verdensrangliste. Grundet en lille skade har han ikke været i konkurrence siden, men meldes igen klar til at springe højt. Medaljerne i højdespring bliver i øvrigt overrakt af den 63-årige legende i dansk atletik, Jesper Tørring, der som bekendt sprang 2.25 meter – altså én cm lavere end Klausen - da han vandt guld ved EM i Rom 1974. Det er samtidig første gang, at han møder det talent, som mange allerede ser som hans arvtager.

DM-inde, Sparbank Arena, Skive den 19.-20. februar

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund