Loading...

Nyheder 2011

DM-inde 2. dag: Anders Møller forbløffer med 16.69 meter

20. februar 2011 · Jeppe Weinreich

Længste spring af Møller i 5 år. Mesterskabsrekord af Klausen 2.20 meter.

Hvis nogen troede, at Peder P. Nielsen (Århus 1900) med 16.43 meter i Malmö for tre uger siden havde skubbet 33-årige Anders Møller (Sparta) ned af trespringstronen herhjemme, så måtte de søndag i Sparbank Arena tro om. Efter et overtrådt forsøg i første runde hev Møller nemlig med forbløffende gode 16.69 meter sit længste spring i fem år frem, og dermed var den DM-finale afgjort. Anders Moeller DM Inde2011 Gunnarsoerensenashx

To trespringere til EM

Mens Møller afstod fra at springe mere, forsøgte Peder P. Nielsen at svare igen, men det var en nærmest umulig opgave, på trods af at han med 16.22 og 16.14 meter faktisk præsterede hhv. sit 2. og 3. bedste spring nogensinde. Unægtelig en flot trespringsdag. Mellem OL 1952 og EM-inde 2005 var dansk atletik ikke repræsenteret ved noget stort mesterskab i mændenes trespring. Nu stiller vi med to deltagere ved EM-inde om to uger. Titlen var i øvrigt Anders Møllers ottende ved et DM-inde. Den første vandt han i 1999.

Klausen sætter mesterskabsrekord
Den seksten år yngre Janick Klausen (Århus 1900) viste ligeledes god EM-form, da han vandt højdespring med 2.20 meter og dermed slettede Michael Mikkelsens mesterskabsrekord fra 1990. Janick klarede samtlige højder i første forsøg, gik derefter direkte op på 2.28 meter, hvor han i specielt sit tredje forsøg var tæt på at komme over. En synligt imponeret Jesper Tørring – europamesteren fra 1974 – var mødt op for ved selvsyn at følge det unikke talent.

”Han er den mest spændstige springer, jeg nogensinde har set,” lød bedømmelsen fra den 63-årige neurolog.

Det var Janick Klausens sjette konkurrence over 2.20 meter eller mere. 

Klausen Toerring DM Inde2011 GunnarsoerensenashxNorsk rekord for andet år i træk

Særdeles højt blev der også sprunget i kvindernes stangspring. Norske Cathrine Larsåsen (Sparta) kunne i lighed med i fjor sætte nationsrekord i Skive – denne gang med en forbedring på 4 cm til 4.35 meter. Til forskel fra sidste år kunne hun søndag kalde sig dansk mester, og dermed måtte Caroline Bonde Holm (Sparta) – der slog Cathrine så sent som fredag i Potsdam – nøjes med en sølvmedalje med 4.25 meter. Med bronze på 4.05 meter fuldendte Iben Høgh-Pedersen (Randers Freja) finalens høje niveau. 

Femte titel til Kim Christensen
Kim Christensen (Sparta) viste, at han denne vinter har løftet sit niveau, da han på en – efter eget udsagn – dårlig dag alligevel formåede at tage sin femte titel hjem i træk med anseelige 19.43 meter. Nick Petersen (Sparta) viste igen stabilitet på højt niveau, og var med 18.79 meter blot 2 cm fra sin PR. Længe lå Kenneth Mertz (Sparta) til at fuldende en tredobbelt Sparta-triumf, men i femte runde gik Thomas Hoffmann (Hvidovre AM) forbi ham med 16.82 meter (øget til 16.86 i den sidste runde).

Riis’ sejrsrække brudt
Den imødesete duel på mændenes 400 meter mellem Jacob Riis (Sparta) og Nick Ekelund-Arenander (KIF) blev så intens som ventet. Riis satsede hårdt for at erobre føringen før sidste runde. Det lykkedes også, men på anden omgang fik Ekelund-Arenander kæmpet sig forbi og kunne holde hele vejen i mål. Dermed blev der sat en stopper for Riis’ sejrsrække på seks titler.

KIF 4X200 DM Inde 2011 Gunnar SoersensenashxKrabbe sidder tungt på tronen

Det gjorde der til gengæld ikke for Martin Krabbe (AK Holstebro) på 60 meter, da han som ventet sejrede sikkert. Tiden 6,79 sek. er en tangering af hans eget årsbedste. På sølvpladsen imponerede Frederik Thomsen (Ballerup AK) med ny 18-års rekord - 6,91 sek. Jesper Simonsen (Sparta) vandt bronze for tredje år i træk, mens 15-årige Morten Dalgaard (Skive AM) igen imponerede med en ny ungdomsrekord på 6. pladsen i 7,11 sek. Med til historien hører, at Mike Kalisz (Sparta) blev diskvalificeret for at tyvstarte.

Olsson holder Kallon bag sig
Den på forhånd helt åbne finale hos kvinderne blev afgjort med 0,04 sekunders fordel til Anna Olsson (Sparta), der med 7,67 sek. (ny halrekord) tog sin fjerde titel i træk foran Rugiatu Kallon (KIF) - 7,71 sek.

KIF – Sparta 2-0
Rugiatu Kallon - der også blev besejret af Olsson på 200 meter - fik dog revanche, da hun var med på KIF’s 4x200 meter hold, der besejrede Sparta. 

Herrerne fra KIF lukkede mesterskaberne ved at besejre Sparta i en spændende og tæt dyst, hvor Nick Ekelund-Arenander løb sejren hjem. Med på holdet var naturligvis både Trajkovski junior såvel som senior, der fylder 46 i år!

Nick Ekelund DM Inde 2011 Gunner SoerensenashxHistorisk titel til Allerød AM

Efter knebne nederlag ved både DM-inde i fjor og Store DM lykkedes det endelig 16-årige Dagmar Fæster Olsen at sikre Allerød AM klubbens første senior DM-titel nogensinde. Her var der tale om et rent sololøb i tiden 2:13,28 minutter.

Hos herrerne løb Andreas Bube (Bagsværd AC) igen efter en hurtig tid, men efter gårsdagens halrekord i indledende heat var styrken søndag tilsyneladende ikke til den helt gode tid, og trods en sikker sejr i 1:53,88 minutter nærmede modstanderne ham faktisk hen mod slutningen.

Katrine Holten over 12 meter
Under en intens andendag blev det af mange overset, at Katrine Holten Kristensen (KIF) i kvindernes trespring for første gang nåede over 12 meter med åbningsspringet 12.24 meter, hvilket var klart nok til at sejre.

Lokalfavorit styrtede før mål
Mændenes 3000 meter bød på en del dramatik. Vinderen fra 1500 meter, Jakob Hoffmann (Århus 1900) valgte pludselig at gå ud, og med to omgange igen var det så Stephan Alex Jensen (Hvidovre AM), der så sit snit til at stikke af fra feltet og løbe sejren hjem i 8:30,47 min. I tæt kamp om andenpladsen kom Abdi Hakin (Korsør AM) og det lokale medaljehåb, Thijs Nijhuis (Skive AM) i karambollage med hinanden med det resultat, at Thijs styrtede godt 100 meter fra mål med store smerter. En trist skæbne for det store talent, der blev fulgt af TV2/Midt-Vest.

DM-inde 2. dag – resultatliste

Alle foto venligst udlånt af fotograf Gunner Sørensen (alle hans billeder kan ses i dette galleri).

© Copyright Dansk Atletik Forbund