Loading...

Nyheder 2011

DM Cross (lang): Historisk 1900-triumf

26. februar 2011 · Jeppe Weinreich

Morten Munkholm (Århus 1900) & Maria Sig Møller (AGF) løb med de to pokaler ved DM Cross i Holbæk.

Trods flere holdsejre i tidens løb i forbindelse med Vinterturneringen var det før lørdagens prestigefyldte DM-cross i Holbæk endnu ikke lykkedes herrerne fra Århus 1900 at vinde den holdtitel, som giver adgang til Europa Cup’en. Den stime blev der effektivt sat en stopper for, da den aarhusianske klub nu triumferede med en tredobbelt sejr.

Favoritten Morten Munkholm (Århus 1900) understregede igen, at han er Danmarks bedste langdistanceløber, da han som den første krydsede målstregen efter de 10 km - med klubkammeraterne Andreas Bueno og Johan Damkjær på de efterfølgende pladser. Dermed gentog Århus 1900 en præstation, der kun tidligere er set ved DM i 1905, 1919, 1922 (AIK) samt 1935, 2000 & 2004 (Sparta). 

Strid blæst, frosthårdt underlag
Det fine arrangement som Fremad Holbæk stod for, bød på en krævende rute for de mange løbere. Modsat mudderbadet i fjor i Viborg var der i år tale om et frosthårdt underlag. En strid blæst bevirkede dog, at der i starten blev løbet afventende. Den taktiske affære sluttede, da der omkring 6 km blev åbnet op, hvorefter feltet blev spredt. Tvivl var der dog aldrig om Munkholms sejr, mens Andreas Bueno først på de sidste 500 meter kunne gå forbi det relativt nye navn, Johan Damkjær, for hvem bronzemedaljen må betegnes som et gennembrud. Ikke siden Anders Axelsen den 22. marts 1931 vandt Kongepokalen på hjemmebane i Aarhus, har en 1900-løber fået sit navn indgraveret på det unikke trofæ.

Suveræne Maria Sig 
Hos kvinderne kunne en anden aarhusianer, den tårnhøje favorit Maria Sig Møller (AGF), uden problemer genvinde den nyindstiftede Peter Bistrup Pokal. Maria lagde sig fra starten i spidsen af feltet og kunne på den 8 km lange distance udbygge føringen ned til en anden AGF’er, orienteringsløberen Maja Alm, med mere end et halvt minut. Bronzen gik til den dansk-luxembourgske triatlet, Elisabeth May (Sparta). 

Thijs udgik
Hos de mandlige juniorer udgik Thijs Nijhuis (Skive AM) hurtigt af løbet. I hans fravær kunne et andet stort talent, Mads Tærsbøl (Korsør AM), sejre med 18 sekunder ned til Peter Glans (Odense Atletik), der igen havde 15 sekunders forspring til Jeppe Harboe (Sparta).

Laura Lambæk Knudsen (Aalborg ØRRC) lignede i lang tid en vinder hos de kvindelig juniorer, men med godt to kilometer igen rykkede Josefine Rytter (Bagsværd AC) frem og overlod sølvet til Laura. Bronzen gik til Caroline Tauson (Sparta).

DM Cross - lang rute, Holbæk den 27. februar 2011 

© Copyright Dansk Atletik Forbund