Loading...

Nyheder 2011

EM Paris IV: Forbandelsen brudt

04. marts 2011 · Jeppe Weinreich

Morten Jensen er i karrierens første finale efter 7.96 i kvalifikationen.

PARIS – Der faldt en sten fra hjertet for Morten Jensen – og med ham hele den danske lejr - da han i længdespringskonkurrencens første runde landede ude på 7.96 meter. Så langt har den

Mortenjensenemparisashx28-årige rekordholder aldrig sprunget til et stort mesterskab før. 

Morten Jensen vandt nemlig gruppe A, og holdt dermed en masse store navne bag sig. Ti gange før har han forsøgt at nå en finale. Ellevte gang blev altså lykkens gang.

Uvant rolle
Det var da også en synligt tilfreds Morten Jensen, der kunne indtage en uvant rolle foran pressen. Ingen undskyldninger eller bortforklaringer var nødvendige. Ingen tale om at have marginalerne imod sig. Det var lykkedes.

Hans første spring på 7.96 meter sad godt på planken med ca. 4 cm at give af. Det andet forsøg var endnu bedre, men denne gang havde han de samme 4 cm imod sig.

”I det tredje spring begynder jeg at spænde,” siger Morten Jensen om det sidste, overtrådte forsøg. ”Men det føltes generelt virkelig godt i dag.”

Sidste stævne før EM - i Stockholm for ti dage siden - bød også på resultatet 7.96 meter. Dermed har han fundet sæsonens længste spring frem på rette tidspunkt. Alt stemmer tilsyneladende for Morten Jensen, der sidste år skiftede træner til Anders Møller og Lars Nielsen. Det har – foreløbig - ikke fået ham til at springe længere, men indtil videre har det bragt ham i karrierens første finale.

Uhyre tæt kamp om finalepladserne
Først i sidste runde af gruppe B lykkedes det nogen at nå længere ud end Morten Jensen, da verdensrekordholderen i trespring, Teddy Tamghoo (FRA), fik noteret 7.97 meter. Det svenske medaljehåb, Michel Tornéus, røg fra gruppe A lige akkurat med i finalen med det yderste af tåspidserne. Hans 7.88 meter på den samlede 8. plads var lige så langt som Salid Sdiri (FRA) på 9. pladsen, men med et længere næstbedste førsøg. Dermed lå alle finalisterne inden for én decimeter.

 

Finalen finder sted lørdag kl. 16.25

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund