Loading...

Nyheder 2011

EM Paris (IX): Stangspringere havde det svært

05. marts 2011 · Jeppe Weinreich

Overliggeren var sat højt for de to danske deltagere, der begge måtte notere et resultat under deres bedste.

PARIS – Som ventet blev formiddagens kvalifikation i kvindernes stangspring endestation for de to danske deltagere. På forhånd kunne man tilskrive Caroline Bonde Holm en meget lille chance for at nå finalen, om alt flaskede sig; det gjorde det imidlertid ikke.

Efter at have klaret 4.15 meter i første forsøg gik højden direkte op på 4.35 meter – en højde, som for bare 16 dage siden ville have været dansk rekord. Det var hårde vilkår for den 20-årige danske rekordholder, der aldrig rigtig var tæt på at klare de 4.35 meter, og nu sluttede på en delt 15. plads ud af 20 startende.

Seedet sidst – sluttede næstsidst
Iben Høgh-Pedersen, der var seedet sidst af alle, formåede at løfte sig en enkelt plads ved at klare begyndelseshøjden 3.90 meter i første forsøg. Herefter fulgte et udmærket første forsøg på hvad der ville have været ny inde-PR - 4.15 meter – men desværre med en nedrivning til følge. Det andet forsøg var knap så godt; i det andet opgav hun på vej op.

Noget overraskende lykkedes det heller ikke for svensk atletik at få nogen i finalen. Kvalifikationen viste dog med al tydelighed, at niveauet i denne øvelse er blevet løftet meget de seneste par sæsoner. Således var hele ni springere over det direkte finalekrav på 4.55 meter. En dansk rekord i første forsøg havde altså langtfra været nok til finalen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund