Loading...

Nyheder 2011

EM Paris VII: Møller snupper den sidste plads - 16.67m!

05. marts 2011 · Jeppe Weinreich

Den 33-årige 3-springer fuldendte en mindeværdig fredag ved at hive den 3. danske finaleplads hjem.

PARIS - Anders Møller. Hvem ellers? Den gamle ræv af en trespringer fuldendte en aldeles forrygende danske dag ved EM i Paris, da han i andet forsøg nåede ud på 16.67 meter.

Hvis det var en overraskelse, at han ved VM i Helsinki i 2005 formåede at springe sig i finalen –dengang i øvrigt med næsten samme længde, 16.69 meter – så må det være en mindre sensation, hvad han gjorde fredag. I hvert fald hvis man tager baggrundshistorien med, som læserne af denne side nok godt kender.

Andersmoellerlarsnielsenparis2011ashxErfaring gjorde udslaget

”Hvis man havde sagt det for et år siden, så var der ingen, der havde troet det,” erkender den 33-årige danske rekordholder, der gjorde brug af sin store erfaring og kendskab til det lidt specielle springunderlag, som den opbyggede bane i Bercy er.

”Det fjedrer lidt, og det gælder om at styre sit spring mere. Jeg styrede det perfekt i mit andet forsøg, hvor jeg havde fuld kontrol,” lød det fra Anders Møller.

”Jeg tror egentlig ikke på, at 16.67 meter er nok til finalen, da jeg ryger ned på en 8. plads. Men så ser jeg på, hvilke springere, der kommer efter mig i den sidste omgang, og så begynder jeg at tro på det.”

Med det flotte spring spolerede Anders også værternes håb om at have tre med i finalen, idet franske Karl Tailespierre på 9. pladsen var 5 cm efter danskeren.

OL 2012?
VM finale og nu en EM finale. OL-deltagelse blev det som bekendt ikke til i 2008. Kunne han finde på at sætte træningsmængden op igen for også at få en OL-oplevelse med, som formentlig vil kræve 16.80-16.90 meter?

”Det må du spørge en anden om,” siger han med henvisning til kæresten, som han fik to tvillingepiger med for 1½ år siden.

Peder på en 20. plads
For første gang havde dansk atletik to trespringere med til et internationalt mesterskab (russerne stillede ikke med én eneste!). 22-årige Peder P. Nielsen debuterede her med at blive nr. 20 ud af 23. Efter et udmærket udlæg på 15.97 meter passede tilløbet ikke rigtig i de efterfølgende spring, som begge var ugyldige.

© Copyright Dansk Atletik Forbund