Loading...

Nyheder 2011

EM Paris (XI): Morten gjorde det!

06. marts 2011 · Jeppe Weinreich

Vinder bronze i længdespring med 8.00 meter efter en nervepirrende afslutning.

PARIS - Morten Jensen gjorde i Palais Omnisports i Paris, hvad ikke mange havde troet, han kunne gøre efter fiaskoen i Barcelona i august, da han lørdag vandt bronze i længdespring med 8.00 meter og dermed sikrede dansk atletik den første medalje siden Joachim B. Olsen i 2007. 

Den 28-årige længdespringer skulle gå meget igennem, før han kunne stå med medaljen om halsen. Efter to lange, men let overtrådte forsøg ramte han i tredje runde planken på den rigtige side og landede ude på 8.00 meter – hans længste denne sæson. 

I den nervepirrende sidste runde var flere konkurrenter tæt på at ødelægge festen for Morten Jensen. Først sprang svenskeren Michel Tornéus langt over 8 meter – i et dog kraftigt overtrådt forsøg. Herefter var det litaueren Povilas Mykolaitis, der nåede faretruende nær på 8 meter-mærket. Lystavlen viste imidlertid 7.97 meter. Tilbage var kun franske Teddy Tamgho, der kom tæt på, men med 7.98 meter manglede de to sidste cm. Medaljen var hjemme, og i det sidste forsøg – som var hans dårligste – nåede han ud på 7.88 meter. Dermed kunne den fortjente vinder, tyske Sebastian Bayer, med 8.16 meter forsvare sin titel, mens sølvet gik til franske Kafétien Gomis med 8.02 meter.   

MortenjensenbronzeashxTvivlede en overgang

”Efter Barcelona (EM 2010, red.) var der to dage, hvor jeg tvivlede på, om det nogensinde ville lykkes. Men jeg vidste, at jeg kunne gøre det en dag, ” sagde Morten Jensen, der ikke helt havde fattet, at han nu stod med en medalje. ”Jeg tror, jeg bliver glad for den i morgen. Og nu bliver det i hvert fald meget lettere at begynde på træningen frem mod udendørssæsonen,” nåede medalje-vinderen at sige, inden en støjende og nærmest overstadig trup overfaldt ham inde i mix-zonen.

Første mål for Morten i den kommende sæson bliver at kvalificere sig til VM i Sydkorea, hvilket kræver et spring på 8.10 meter.

For trænerduoen bag ham var glæden mindst lige så mærkbar. Lars Nielsen, der sidst stod bag en medaljevindende længdespringer for 15 år siden (Renata P. Nielsens guld ved EM-inde ’96), var ikke i tvivl om, hvori forandringen ligger.

”Morten har haft talent hele sit liv. Hvad vi har ændret, er, at han nu også tager ansvar og er med i processen. Og ikke mindst, at han forstår, hvad vi gør. Der har været nogle tydelige problemer, som er blevet ignoreret. Det tog os et halvt år at lave om på det,” siger cheftræneren – uden at undervurdere Mortens to tidligere trænere.

Først medalje nogensinde 
”Uden Klemens Warcziniak og Leif Dahlbergs arbejde var det aldrig blevet til noget,” understreger han, og peger samtidig også på den længere tids arbejde med mentaltræneren Martin Langagergaard som en af mange faktorer.

Det var ikke bare den første medalje til Morten Jensen. Faktisk er dansk atletik aldrig før kommet på skamlen i mændenes længdespring – OL, VM eller EM, ude såvel som inde.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund