Loading...

Nyheder 2011

Maria Sig melder sig klar til DM 10 km

22. marts 2011 · Jeppe Weinreich

Trods problemer med baglåret har den kommende maratondebutant besluttet sig for at løbe i Allerød.

Så er det sikkert og vist. Trods en skade i baglåret, der sidste weekend tvang Maria Sig Møller (AGF) til at melde afbud til VM Cross, stiller den 27-årige aarhusianer søndag op til DM 10 km i Allerød.

Med bekræftelsen af hendes start tyder alt samtidig på, at hun vil vinde den samlede Puma Complete Running, som løbet i Allerød er sjette og sidste runde af. En titel, som Maria allerede vandt i både ’08 og ’09, men som hun med for få starter sidste sæson måtte afgive til Sine Gasbjerg (Sparta).

London er målet
Nu er det næppe den sejr, som den ambitiøse løber vægter højest. Blot tre uger efter DM lyder startskuddet nemlig til London Marathon, hvor det hele tiden har været hendes mål – allerede i debuten - at klare OL-kravet på 2:37,00 timer.

”Det er gået både frem og tilbage med træningen,” siger Maria Sig fra Lanzarote, hvor hun denne vinter har løbet hundreder af kilometer. ”Desværre blev jeg skadet ved DM Cross, hvor jeg nok ikke skulle have stillet op. Det rev mit baglår i stykker. Nu har jeg så fået en binyrebark-indsprøjtning, og kom i sidste uge op på 170 km, efter at jeg stort set ikke havde trænet i to uger, mens jeg var hjemme i Danmark.”

Briste eller bære
Indtil skaden dukkede op, var forberedelserne til maratondebuten ellers forløbet optimalt. Trods et afbræk i træningen har den store mængde af tilbagelagte kilometer på vulkanøen dog gjort sit til, at formen stadig er god.

”Nu må det briste eller bære. Jeg giver den fuld gas til træning, og som det ser ud nu, så løber jeg i London,” siger Maria Sig Møller, der flyver fra Lanzerote på fredag.

© Copyright Dansk Atletik Forbund