Loading...

Nyheder 2011

Mangekampstræningssamling i Växjö

25. marts 2011 · Niels-Chr.Bendixen, Mangekampsgruppen og IU

DAF-landsholdssamlingen den 19.-20. marts fik vi for mangekamps vedkommende lov til at flytte til Växjö i Sverige. Vi udvidede både varigheden, så det blev til en tredagessamling, og deltagerkredsen der endte med at blive på 16 aktive og fem trænere.

B88829e3c02142d99ce4c94de6077884ashxIFK Växjö er en af Sveriges største atletikklubber med syvkæmperen – nu længdespringeren – Carolina Klüft som det nok mest berømte medlem. Spartas Kim Christensen har som bekendt valgt at flytte til Växjö for at kunne træne mest muligt hos sin træner, Vesteinn Hafsteinsson, der bor i byen. 

Klubben havde sørget for det hele; booket os ind på det centralt beliggende Best Western-hotel, bestilt træningstider og frokost til os ude på stadion plus sørget for at en af de lokale aktive hele tiden var klar til at hjælpe os.

Træningsforholdene er fremragende fordi man året rundt kan træne alt. Det skyldes at man råder over en stor hal med kunstgræs som både kan bruges til indendørs fodbold – og til at kaste langt i. Det var derfor også dét de fleste af vores mangekæmpere brugte træningspasset fredag aften til. Vinteren har jo været lang, så man skulle lige vænne sig til igen at have et spyd eller en diskos i hånden. 

I forbindelse med den store hal ligger to mindre, én til sprint og hæk og én til de øvrige tekniske discipliner. Selv nogle få stykker af de mindre hallers størrelse spredt rundt omkring i Danmark ville gøre underværker, var vi enige om. 

To træningspas lørdag hvor der blev løbet hæk, stødt kugle og sprunget længde og højde. Søndag var hjemrejsedag, men vi nåede en træning om formiddagen; flere fik besøgt vægttræningslokalet og derudover sprang drengene stang, og pigerne fik endnu et pas med hæktræning – denne gang på nogle løbebaner der lå placeret under den store tribune på fodboldstadion. Vi enedes pænt om pladsen med den svenske hækkeløbstræner, Karin Torneklint, og hendes aktive, heriblandt den hollandske syvkæmper, Jolanda Keizer (6370 point som PR). Klubben og dens trænere er kendt, også uden for Nordens grænser.

De aktive fik således rørt sig meget på de små to døgn i Växjö. Efter indesæsonen skal der nu trænes mere tungt i den kommende tid, før formen igen skal skærpes til det går løs udendørs; første mangekamp herhjemme bliver Øst-/vestmesterskaberne den 28.-29. maj på Greve stadion.

 

Foto: Mangekæmpere og trænere – bortset fra fotografen, Kirsten Onsberg – foran Tipshallen i Växjö. Helt til højre på billedet vores lokale vært, tikæmperen David Kallebäck

© Copyright Dansk Atletik Forbund