Loading...

Nyheder 2011

Puma Complete Running 6: Optakt

26. marts 2011 · David Møller

Landevejskongen og dronningen krones på søndag

På søndag går det løs for sidste gang i år, når sidste runde, der næsten altid har været den klassiske 10km landevej, afvikles. Denne gang er Blovstrød værter for det, der også tæller som dansk mesterskab på distancen for alle aldersgrupper.

Som skrevet tidligere i opsummeringen, så er meget allerede afgjort, i forhold til den samlede stilling. Derfor vil jeg, som sædvanlig, fristes jeg til at sige, fokusere på de individuelle konkurrencer på selve dagen.

Skal vilkårene for søndagens runde kort skitseres. Så er der ifølge Per Le Fevre fra arrangørklubben Blovstrød Løverne ganske fine forhold. Ruten bliver betegnet som flad og hurtig, uden nogle 180 graders sving, hvorfor der umiddelbart burde være mulighed for en god vindertid og mulighed for at sætte personlig rekord.

God vind
Vejrudsigten varsler en forholdsvis god vind, men denne skulle komme fra syd vest, hvad der ikke forringer mulighederne for at løbe hurtigt ifølge Per Le Fevre, der også siger, at det på trods af den forventede vind ikke blæser mere eller mindre nogle steder på ruten, hvad der i hvert fald kunne fjerne noget af sandsynligheden for et yderst taktisk løb af favoritterne, da ingen normalt gider slide sig op i en strid modvind for at blive overhalet lige inden mål.
Kvinder

Ser vi først på kvindesiden, så er afgørelsen her forholdsvis åben, efter at Maria Sig har valgt ikke at stille op.

I hendes fravær kan kampen om de efterfølgende pladser blive interessant. Her er der flere, der kæmper om pladserne.

Simone Glad (OA/OGF): Synes efter et par små skavanker, i de sidste par måneder af sidste år, at være kommet rigtig fint i gang igen. Ved sidste rundt i Holbæk, omend dette var en noget kuperet rute, gjorde Simone det rigtig fint og viste, at hendes form igen er på plads. Jeg tror, at Simone, hvis hun satser på denne runde, er i PR form, hvilket vil gøre, at hun for mig at se, bør være en af bejlerne til guldet.

Maja Alm (AGF): Løb et rigtig flot DM cross løb i Holbæk, hvor det både blev til en guld og sølv medalje individuelt. Maja der normalt løber orientering, burde som udgangspunkt stå lidt svagere, når terrænet bliver fladere, men jeg tror alligevel, at Maja sammen med Simone bliver nærmeste bejler til titlen.

Kampen om bronze:
Susanne Svendsen (AGF): Gør sig normalt mest i duathlon, men da løb er en del af duathlon og Susanne i øvrigt løber ganske habilt, så er det logisk, at hun stiller op, hvor der er god konkurrence, hvad der må siges at være til DM. Susanne har haft lidt døje med sin lungeventilation, ligesom hendes ene fodled har drillet lidt. Dog har det formodentligt ikke sat Susanne længere tilbage, end at hun vil være med fremme og set fra min optik en potentiel medaljetager. 

Louise Laursen (AGF): Louise Laursen har ikke løbet super længe, i hvert fald ikke i klubregi. Dog har hun allerede løbet nogle ganske fine resultater hjem. Til sidste runde var Louise at finde med helt fremme. Louise er, som jeg ser det, en god allround løber – gør det godt på både vej og terræn. Louise er her nok den stærkeste medaljekandiat, og kan måske på dagen (mere end) drille de to favoritter.

Desirée Clumsee (HvAM): Desirée har man ikke set så meget til denne vinterturnering. Først til sidste runde, den korte cross, var hun at finde på startlisten. Hvad den mangelende deltagelse ved de andre runder skyldes, ved jeg ikke. Dog har jeg bidt mærke i, at Desirée gjorde det rigtig fint på den korte cross, hvor det blev til en top fem placering. Derudover synes Desirées udvikling på løbefronten at gå i den rigtige retning, så på dagen vil jeg tro, at Desirée kunne være en dark horse i medaljekampen.

Dorethe Gamborg (SAK 77): En landevejsekspert så at sige. Dorethe gør det i hvert fald bedst på det sorte underlag –asfalten. Sidste sæson gjorde Dorethe rigtig gode fremskridt på både 5000m og 10km. Selvom Dorethe ikke har været til start endnu  i denne vinterturnering, så tror jeg ikke, at hun kommer i ringe form, hvorfor jeg tror, at Dorethe møder frem ganske velforberedt og klar til at kæmpe med om medaljer.

Herrer: 
Hos herrerne vil kunne man fristes til at lire svadaen af med, at der er Morten Munkholm og alle de andre…..I dette tilfælde vil jeg dog mene, at man med rette vil kunne sige, at der er et men.

I år synes jeg, rent subjektivt, at feltet af gode herreløbere er udvidet, og kampen om pladserne taget til i forhold til, hvad tilfældet var for blot tre eller fire år siden. Der er således mig bekendt flere der har udtrykt, at deres mål er at forsøge at bryde 30min grænsen eller i hvert fald løbe tæt derpå.

Så dette i sig selv gør, at Morten i hvert fald ikke kan have en for dårlig dag, uden at det vil kunne koste ham en titel. Herrefeltet er stort og at dømme på startlisten er der ca. 375 mandlige deltagere, hvad der er godt at se. 

De løbere der formodentlig vil være med fremme tror jeg kunne være:

AGF (Lindberg og Nielsen)
AGF atletik har, tror jeg, deres to bedste kort i Michael Nielsen og Brian Lindberg. Begge to synes at være rigtig godt løbende. Brian har været med helt fremme og viste bl.a. ved 15km runden i Odder, at hans grundform, efter problemer med bl.a. lysken, er helt okay, ved at besætte tredjepladsen. Så jeg håber, at den danske udgave af Chris Solinsky, hvis man ser på højde, drøjde, løber en god konkurrence. Michael Nielsen viste også i Odder, at han er rigtig fint løbende. Michael sluttede 1sek foran Brian og besatte dermed andenpladsen, hvad der også er Michaels bedste Puma Cell placering, nogensinde. Michael, der normalt karakteriseres som meget udpræget landevejsløber løb ligeledes godt ved DM i cross og må ligeledes betegnes som kandidat til en topplacering.

Blovstrød: (Falch og Madsen)
Den arrangerende klub stiller også med et par gode kort i form af Steffen Falch og Christian Madsen. Hvor godt løbende de er, må jeg nok lade stå lidt uvist hen. Steffen har man ikke set så meget til i et godt stykke tid. Sidste år syntes han at være godt løbende, hvad en syvende plads til første runde til dels vidnede om. Christian Madsen er en dark horse til en top ti placering, da han normalt plejer at være en ganske habil mesterskabsløber.

Herning LK: Faurschou og Farsøht)
Fra Herning står de to stærke landevejskort Jesper Faurschou og Jeppe Farsøht begge klar på startstregen. Jesper kan man, tror jeg, forvente er okay løbende, da han snart har et maraton, som han skal løbe i jagten på at indfri VM kravet.  Jeppe viste i Odder, at hans form også er helt fin, da han besatte fjerde pladsen få sekunder fra anden og tredje pladsen.

Korsør: (Abdi og Tærsbøl)
Korsør har deres spydspidser Abdi Hakin og Mads Tærsbøl til start. Ved det seneste DMU inde løb Abdi i ret ensom majestæt rundt på 3000m, så den skærpede konkurrence har han sikkert set frem til. Mads Tærsbøl derimod fik kamp til stregen på både 3000m og 1500m til DMU inde, da han på begge distancer måtte se sig slået med et mulehår af den evige rival Thjis fra Skive. Thijs stiller også til start på søndag, så mon ikke, at Mads vil gøre alt, hvad der står i hans magt for at få skovlen under Thjis.

Sparta: (Them –Hannibal –Wolthers og Puggaard)
Sparta stiller til denne runde i, hvad man vel kan kalde stærkeste opstilling. Deres spydspidser er, Henrik Them, Jakob Hannibal, Steen Walter, Benjamin Wolthers og Alex Puggaard. Henrik Them er tilbage på sporet efter at have døjet med lidt småskader, samt en konstatering af en mindre hjertefejl, der har betydet en lille pause. Henrik har dog fået grønt lys til at træne og tager DM10km som et kvalitetstræningspas. Dog skal han nok være at finde med helt fremme i top ti, tror jeg. Jakob Hannibal har været godt kørende over en længere periode, men er, jf. hans blog løbet ind i nogle små problemer med sin ene hoftebøjer, hvad der har betydet, at han har trænet for let nedsat blus, men igen tror jeg, at Jakobs neddroslen på træning får mindre betydning i relation til søndagens konkurrence. For Benjamin lyder det til, at træning ligeligedes er kørt problemfrit, dog har jeg ikke lige kunne se så mange resultater på ham. Men dog gjorde han en ganske fin figur til DM cross, så jeg formoder, at formen er ganske fin hos ham. Eneste lille men kunne være, at Benjamin har skiftet status fra studerende til arbejdende, hvad man jo lige skal vænne sig til, så det har jo potentielt en betydning for performance. Endelig er der Alex Puggaard, som også har været rigtig fint løbende. Alex meldte dog desværre afbud til DM cross pga. optræk til nogle småskavanker. Dog må man håbe, at han ved at komme skavankerne i forkøbet er ekstra godt løbende på søndag. 

1900: (Munkholm –Bueno –Fransen –Johan og Munk)
Sidste hold er Århus 1900, der som hold har vundet vinterturneringen. Individuelt står de også godt og bredden er lidt større her, end hos ærkerivalerne fra AGF og Sparta. 1900s første hold tror jeg bliver: Morten Munkholm, Andreas Bueno, Morten Fransen, Johan Damkjær og Jens Munk. Morten har lige vist til VM cross, at formen er ganske okay og på, hvad han på sin blog karakteriserer som en forholdsvis svær rute løb han 29:42min i Holland for nogle måneder siden. Morten må igen bære favoritværdigheden, men har mange kombatanter, der ånder ham lige i nakken. Andreas Bueno, der løb lige under 15min til Aros løbet for ca. en halv måned siden, synes at have fået opbygget en fornuftig form, ved at fokusere mere på træning, end nærmeste konkurrence. Talentet er der ikke tvivl om, holdbarheden kan der sættes et større spørgsmålstegn ved. Dog tror og håber jeg, at vi på søndag får noget af resultatet af træningskontinuitet at se for Bueno. Træningskontinuitet vil jeg dog mene, at de tre efterfølgende herre har haft i deres træning  Johan, Fransen og Munk har alle, efter hvad jeg har hørt, formået at få trænet godt, hvad der for Johans vedkommende også gav afkast til Århus løbet, hvor han satte en flot personlig rekord på 14:44min på 5km landevej. Så der fik han brudt den ”onde” landevejscirkel –da jeg indtil Århus løbet primært har anset Johan som en rigtig dygtig cross løber. Fransen og Munk har jeg ikke set så mange resultater på, siden DM cross. Dette har dog heller ikke været nødvendigt, at jeg er overbevist om, at begge meget gerne vil bevise deres værd på 1900’s førstehold.
Alt i alt bliver det en spændende konkurrence på søndag. Atletikkens BIG THREE på landevejssiden tørner sammen –AGF –Sparta og 1900. Bredden er størst hos 1900, men i forhold til DM holdet, så kan der sagtens blive spænding om det. Bliver det the traditional Galácticos  fra Københavnstrup, the new Galácticos fra 1900 eller the working team fra AGF, der skal løbe med holdsejren bliver interessant.
Seværdigt tror jeg helt sikkert at det nok skal blive, så kom og hep, rundstræningen skulle være publikumsvenlig.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund