Loading...

Hækkeløber fra Holstebro til OL på anparter?

06. maj 2011 · Jakob Larsen

Atletikklub vil på en ny måde have hele landsdelen til at bakke op en af landets største talenter, så han kan repræsentere Vestjylland. Læs mere i denne pressemeddelelse fra Holstebro Pressen.

Fa075544caac4246bcb7677e78051c92ashxHolstebro har chancen for at komme med til verdens største sportsbegivenhed, OL i London, næste sommer. Den 21-årige hækkeløber Andreas Martinsen har muligheden for at kvalificere sig, men det kræver ekstra træning – og dermed flere penge. Dem vil Athletikklubben ”Holstebro” nu forsøge at skaffe på en helt ny måde. Alle virksomheder og enkeltpersoner får mulighed for at skyde større eller mindre beløb i projektet. Dermed kan de sikre, at landsdelen er med, når tv i 2012 viser de store konkurrencer i London.Hvis ikke Andreas Martinsen i løbet af forholdsvis kort tid skaffer ekstra støtte fra Vestjylland, så er han tabt for landsdelen. Så er han nødt til at flytte til en større klub, måske Sparta i København. Dermed får hovedstaden æren for hans præstationer i tiden fremover. Det vil være ærgerligt, synes Jakob Larsen, der er formand for Athletikklubben ”Holstebro”.

Han vil derfor forsøge det samme som små landsbyer gør, når deres lokale købmand er truet. De sætter butikken på anparter, og dermed kan alle i lokalsamfundet være med til at støtte.

   - Frem til OL i London er der brug for samlet 50.000-100.000 kr., fortæller Jakob Larsen. Det er et forholdsvis lille beløb i forhold til, hvad for eksempel håndbold får i sponsorstøtte. Og her taler vi ikke om dansk liga, men om en hækkeløber i verdenseliten.

Jakob Larsen tror, at der godt kan være enkeltpersoner, som vil støtte med 500 eller 1.000 kr. Og måske er der flere firmaer, som kan komme med 5.000 eller 10.000. Derved hjælper de med til at skaffe Andreas Martinsen og Holstebro på lystavlen.

Den unge hækkeløber har allerede vundet medalje ved Ungdoms-OL. Han har også opnået topplaceringer ved to verdensmesterskaber og ét Europamesterskab for atleter på sin egen alder.

Den talentfulde hækkeløber har i Holstebro den bedst mulige trænerkapacitet. Det er Mikkel Larsen, der er dansk landstræner i sprint, hækkeløb og stafetløb. Han er også vokset op i Holstebro.

© Copyright Dansk Atletik Forbund