Loading...

Nyheder 2011

Lillebælt Halvmarathon: Dorte Viberg i forbløffende comeback

08. maj 2011 · Dansk Atletik Forbund

Løbslederen for Copenhagen Marathon viste gamle takter. Nu er målet OL.

37-årige Dorthe Viberg, der gennem 10 år har stået for at arrangere Copenhagen Marathon fik sit comeback som eliteløber ved Lillebælt Halvmarathon. Og det langt over alle forventninger. 

Hun blev første danske vinder nogensinde og gennemførte de 21,095 kilometer i varme og blæst på 1:15,19 timer. En tid, som i de seneste sæsoner kun er overgået af Maria Sig Møller (AGF).

”Det gik rigtig godt. Jeg vidste det ville blive et hårdt løb, fordi det var varmt. Derfor var jeg et stykke efter den førende kvindelige løber i starten, men jeg havde en god rytme, og i slutningen af løb jeg forbi hende,” siger Dorte Viberg.

Sparta-løberen har tidligere vundet utallige danske mesterskaber på bane og landevej. Skader og fuldtidsarbejde satte en kæp i hjulet for den hurtige løber. Derfor droslede hun ned med den daglige træning for at koncentrere sig om at få stablet Copenhagen Marathon på benene.

Målet er OL
Hun har dog nu besluttet, at der skulle være tid til elitekarrieren igen. Og målet er klart.

”Jeg håber på OL 2012, og efter at have testet formen her ved Lillebælt Halvmarathon tror jeg, at det er meget realistisk,” siger den hurtige Sparta-løber.

Lillebælt Halvmarathon var hendes første delmål mod OL-drømmen, og indtil nu tegner det lovende.

OL-kravet er 2:37,00 timer, og det satser hun på at klare til Berlin Marathon i september. Et krav, som Maria Sig Møller (AGF) også satser på at klare.

Selvom Dorthe Viberg er meget træt efter sin toppræstation, skal hun ikke hjem og slappe af. Den 22. maj skal hun nemlig arrangere Danmarks største maratonløb, Copenhagen Marathon.

”Jeg skal derfor arbejde meget hårdt for, at alting spiller perfekt, så de næste to uger bliver rent mentalt ligesom et maratonløb. Heldigvis giver sejren ekstra overskud,” siger hun.

Faurschou nummer 2
Hos herrerne var Jesper Faurschou (Herning LK) i konkurrence for første gang siden den store succes ved London Marathon, hvor han som bekendt klarede VM-kravet. Danmarks bedste maratonløber måtte dog tage til takke med en andenplads efter englænderen Tony Lambert.

”Det var en hård omgang. Både varmen og den kraftige vind kostede i tid, og så er ruten også hård,” lød det fra Jesper Faurschou, der godt kunne mærke, at det kun er tre uger siden, at han løb i London.

Han fulgte med Tony Lambert indtil 9 km, hvorefter englænderen fik skabt et lille hul, som Faurschou aldrig formåede at løbe ind igen. 14 sekunder var der imellem de to løbere i mål.

Som tidligere nævnt er Jesper Faurschou allerede udtaget til VM. I næste uge skal han så at have et møde med landstræner Frank de Pauli, hvor planen frem til kulminationen i Daegu den 4. september lægges fast. Formentlig bliver der tale om en 10000 meter på bane i løbet af sommeren. 

Det flotte og yderst professionelle arrangement havde 11.000 deltagere til start. Allerede i efteråret blev startnumrene revet bort i løbet af få timer.

Lillebælt Halvmarathon den 7. maj

Kvinder
1. Dorte Viberg, Sparta 1:15,19 timer
2. Justina Heslop, England 1:15,26 timer
3. Emily Wicks, England 1:17,36 timer

Mænd
1. Tony Lambert, England 1:07,41 timer
2. Jesper Faurschou, Herning LK 1:07,55 timer
3. James Smith, England 1:09,53 timer

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund