Loading...

Nyheder 2011

DT 1. runde: Andreas Martinsen debuterer i den bedste række

13. maj 2011 · Jeppe Weinreich

Korsør AM og AK Holstebro debuterer i den bedste række, når første - og eneste - indledende runde i Elitedivisionen afvikles lørdag på Østerbro. Med sidstnævnte klubs deltagelse er mændenes 110 meter hæk sikret høj kvalitet.

Det kan meget vel blive hans eneste optræden i Elitedivisionen i længere tid, når dansk atletiks største talent på den korte hæk, Andreas Martinsen, lørdag på Østerbro Stadion får sin debut i Danmarksturneringen. Hans klub AK Holstebro, der sidste år overraskende rykkede op i den bedste række, er dog klar nedrykningskandidat, og med kun én indledende runde er det overvejende sandsynligt, at han næste år igen er at finde i divisionen nedenunder.

På det personlige plan hersker der dog ingen tvivl om, at den 20-årige hækkeløber er på vej opad i rækkerne. Efter en række flotte præstationer i ungdomsårene – med 4. pladsen ved Ungdoms-VM i 2007 som det foreløbige højdepunkt - fik han i marts sin internationale debut som senior ved EM-inde i Paris. Her styrtede han som bekendt over den sidste hæk – efter ellers at have løbet et flot løb. 

Fa075544caac4246bcb7677e78051c92ashxAndreas har nu rejst sig efter skuffelsen, og træningen har siden hen forløbet optimalt. Alt peger på, at han står overfor en stor sæson, og at den danske rekord fra 1987 meget vel kunne blive hans i løbet af sommeren.

Er du i god form?

”Det føler jeg, jeg er. Det går virkelig godt. Jeg har kunnet træne kontinuerligt i lang tid – og det har været en effektiv træning. At kunne slippe for skader i en hel sæson, ja det er helt ubeskriveligt,” siger Andreas Martinsen, der forleden under træningen i Aarhus imponerede med en 200 meter-test på 21,5 sekunder håndstoppet. 

”Ja, jeg er nok i mit livs form, men har ikke trænet ned endnu, så jeg ved ikke, hvad det kan blive til i morgen,” lyder det fra Andreas, der dog ikke udelukker, at han lørdag på Østerbro kan nærme sig sin egen danske U23-rekord (13,96 sek.) fra i fjor.  

Den danske rekord lyder på 13,82 sek., mens VM- og OL-kravet lyder på 13,60 sek. Den seriøse jagt på den slags hurtige tider indledes for Andreas’ vedkommende i Genève den 28. maj.

Flotte felter på plads
Ellers byder lørdagens holdkamp på flere spændende dyster. I mændenes trespring er der igen lagt op til en spændende duel mellem de to EM-deltagere, Anders Møller (Sparta) og Peder P. Nielsen (Aarhus 1900), mens Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød skal forsøge at fortsætte den flotte stime af rekorder fra indendørssæsonen. En anden, der i vinter satte dansk rekord, stangspringer Caroline Bonde Holm (Sparta), er også at finde på startlisten.

Sparta uden Morten Jensen
Spartas herrer er til gengæld uden Morten Jensen, der har valgt først at åbne sæsonen den 25. maj i forbindelse med hans gamle klub FIF Hillerøds store jubilæumsstævne. Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) er efter sigende så småt på vej tilbage efter en længere skadesperiode, men løber efter planen først til landsholdsudtagelsen i starten af juni, mens hendes klubkammerat, Janick Klausen, stadig døjer med efterveerne fra en voldsom forstuvning af den venstre fod i slutningen af marts. Formentlig springer han i stedet trespring og længde ved næste weekends indledende LTU i Vejle.

Kim Christensen i Californien
Kuglestøder Kim Christensen (Sparta) er på træningslejr i Californien. Her stødte han ved en konkurrence torsdag 18.71 meter, men havde ifølge Vésteinn Hafsteinsson et overtrådt på 19.50 meter. Styrkemæssigt er der dog sket meget for Kim, der for nylig løftede 227,5 kg i bænkpres.

Danmarksturneringen 2011 - 1. runde, Østerbro Stadion den 14. maj

Startlister 

Kvinder
Mænd

Kvinder
Sparta
Aarhus 1900
Silkeborg AK77
Helsingør IF
Amager AC
Odense Atletik
Hvidovre AM
København IF

Mænd
Sparta
Hvidovre AM
Skive AM
Aarhus 1900
Københavns IF
Odense Atletik
Korsør AM
AK Holstebro

(holdene er opstillet efter sidste års placering)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund