Loading...

Nyheder 2011

Nye pointtabeller i kastemangekamp

17. maj 2011 · Michael Bruun Jepsen

Regneark nu opdateret efter afrundingsfejl

Der blev fundet en minimal afrundingsfejl i programmeringen. Derfor er der nu uploadet en ny version, der hedder 17.maj 2011.


Vedtagelsen på DAF's B&U og Seniorkonferencer betød, at man med virkning fra denne sæson skal bruge de nyeste IAAF pointtabeller for mangekamp. Hammerkast og vægtkast er ikke med i disse tabeller, men da det internationale veteranforbund, WMA, bygger deres egne kastemangekampe på netop IAAF's nyeste mangekampstabeller, så har man også udviklet formler for både hammer- og vægtkast.

Man kan købe en almindelig mangekampstabel, men det er ikke muligt med hammer- og vægtkast. I stedet for er der to andre løsningsmodeller. Benytter man MARS, så ligger de nye formler allerede indarbejdet i den seneste version, som man frit kan downloade. Hvis man ikke bruger MARS af den ene eller anden årsag, så har DAF udarbejdet et Excel regneark, hvor man ved blot at indtaste resultaterne automatisk får udregnet både de enkelte point og den samlede score for alle aldersgrupper. 

Ændringen har betydning for alle kastemangekampe der gennemføres fra de 14-15 årige og opefter. Det skal desuden tilføjes, at det internationale veteranforbund i 2010 indførte nye alderskoefficienter, der tager højde for både alderens indflydelse og de reducerede redskabsvægte, der automatisk kommer hen ad vejen.

Det har også den store betydning, at alle nuværende rekorder og alletiders lister ikke længere er gældende, og der kan således komme en del omrokeringer både ift Danske Rekorder og DAF's Alletiders lister hos såvel ungdom, senior og veteraner, og der må forventes en del tid inden alle mangekampe er blevet opdateret. Den samme proces skal så også gennemløbes ude i alle DAF's klubber, der har rekorder og alle tiders lister i kastemangekamp.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund