Loading...

Nyheder 2011

Verdensstjerne springer i Hillerød

18. maj 2011 · Jeppe Weinreich

Den dobbelte europamester indendørs, tyskeren Sebastian Bayer, springer på næste onsdag i en drømmeduel mod Morten Jensen.

Verdensstjerner på Hillerød Stadion er et særsyn. Men det er heller ikke hver dag, at en klub kan fejre sin 100-års fødselsdag. Med engagementet af den tyske længdespringer Sebastian Bayer har FIF Hillerød fået det perfekte trækplaster til det store jubilæumsstævne næste onsdag.

Den dobbelte europamester indendørs er samtidig den perfekte match til stævnets absolutte hovedperson, Morten Jensen, der som bekendt vandt EM-bronze i marts – efter netop guldvinderen Bayer.

EM2011 Bayer JensenashxEt beamonsk spring

Den 24-årige Bayer blev med ét spring verdenskendt, da han ved EM-inde i Torino i 2009 i sit sidste forsøg svævede ud på 8.71 meter – en personlig rekordforbedring, der kun tåler sammenligning med Bob Beamons spring fra 1968.

Bayer har siden haft forståeligt svært ved at leve op til det spring, men han nåede trods alt sommeren efter ud på 8.49 meter ved de tyske mesterskaber. Ved VM på hjemmebanen i Berlin kunne han skuffende ikke gå videre til finalen, men med guldet fra Paris i marts og sine stadig kun 24 år hører Bayer blandt favoritterne til sommerens VM.

Morten Jensen startede sin aktive karriere i FIF Hillerød, og det var som medlem af den klub, at han i 2004 som den første – og hidtil eneste – dansker sprang over de otte meter, inden han året efter skiftede til Sparta. Onsdagens stævne bliver Mortens første efter triumfen i Paris.

Leder af stævnet, Ole Stilling, er selvsagt glad ved udsigten til drømmeduellen på Hillerød Stadion.

”Det her overgår vores vildeste fantasier. Tænk at det er lykkedes at skaffe så stort et verdensnavn til jubilæumsstævnet som Sebastian Bayer -  takket være velvilje fra så mange sponsorer. Det er en stor dag for sporten i Hillerød,” lyder det fra ham.

Stævnet finder sted på Hillerød Stadion på Selskovvej 76 onsdag den 25. maj kl. 18.00 – og der er gratis entré.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund