Loading...

Nyheder 2011

Munkholm starter VM-jagten i Holland

20. maj 2011 · Jeppe Weinreich

Travl weekend på løbefronten. Munkholm løber 1500 meter i Holland. Nordic Challenge 10000 Metres på Island samt naturligvis maraton i både København og Hamborg.

Morten Munkholm (Aarhus 1900) åbner lørdag i Holland sin jagt på det barske VM-krav på 1500 meter (3:38,00 min.). I Hoorn – 35 km nord for Amsterdam – venter der Munkholm et fint felt med god bredde; dog ikke bedre end at den 25-årige danske mester må formodes at kunne være med helt fremme. Det er stadig tidligt på sæsonen, og derfor skal hans løb blot ses som et første forsøg på at få lidt fart i benene.

”De vigtige konkurrencer kommer i juni, så det er vigtigt at være lidt race sharp,” skriver Munkholm på sin hjemmeside.

Nordic Challenge 10000 Metres
Det årlige nordiske mesterskab på 10.000 meter – Nordic Challenge – finder sted på Island søndag i Selfoss, hvor løbet er lagt ind i et åbningsstævne i forbindelse med et nyt stadion i byen. Informationerne om løbet er særdeles sparsomme, men ifølge leder på turen, Henrik B. Andersen, stiller hverken Sverige eller Norge med deres bedste løbere. Vejrudsigten lover løbevenligt vejr: 10 grader og med efter islandske forhold vindstille vejr  - 2-3 m/s.

Det danske hold består af de tre aarhusianere, Michael Nielsen (AGF), Johan Damkjær (Aarhus 1900) og Morten Fransen (Aarhus 1900), mens Sara Sig Møller (Sparta) er eneste danske kvinde til start. Henrik Them (Sparta) var også udtaget, men i samråd med sin træner har han valgt at melde fra, selvom formen ellers er fin.

Det var annonceret, at sidstnævntes tvillingesøster, Maria Sig Møller (AGF), skulle starte søndag i Europas største kvindeløb i Wien, men den start er ikke blevet bekræftet.

Kapgænger får kam til håret
I kapgang kommer den nybagte danske mester på 20 km, Andreas Nielsen (Aarhus 1900), op mod hård konkurrence, når han lørdag deltager i det 9. European Cup Race Walking i Olhaõ i Portugal, der har deltagelse af bl.a. verdensrekordholderen på distancen, Vladimir Kanaykin (RUS).

Store Maratondag
Som omtalt andetsteds her på siden, så kommer Copenhagen Marathon i høj grad til at dominere billedet herhjemme. Samtidig er der maraton i Hamborg, som også plejer at have mange danske deltagere. 

LTU-finalister skal findes
For den danske atletikungdom drejer det sig om den indledende runde af den årlige holdturnering. Lørdag skal finalisterne fra Øst til LTU-finalen findes i Herlufsholm, mens Vejle IF dagen efter er vært for runden i Vest. Sidstnævnte sted åbner Janick Klausen (Aarhus 1900) sin udendørssæson - dog ikke i favoritdisciplinen, men derimod længde- og trespring.

© Copyright Dansk Atletik Forbund