Loading...

Nyheder 2011

FIF 100 år: Flot nordisk stangspringsduel i sigte

23. maj 2011 · Dansk Atletik Forbund

Svenske Malin Dahlström møder både den danske og den norske rekordholder ved onsdagens jubilæumsstævne i Hillerød.

Der er ikke kun lange spring i sigte til FIF Hillerøds jubilæumsstævne på onsdag. Højt vil der også blive sprunget, idet det er lykkedes arrangørerne at få flere af Nordens absolut bedste kvindelige stangspringere til start.

Bedst af alle er svenske Malin Dahlström, der i vinter fik sit store gennembrud ved at sætte svensk rekord indendørs i Potsdam med 4.50 meter. En rekord, som hun dog mistede blot fire dage efter. Ved førnævnte stævne blev der også sat dansk rekord ved Caroline Bonde Holm (Sparta) med 4.40 meter – 5 cm højere end den danske rekord udendørs, som Caroline håber at kunne slette denne sommer. Måske allerede på onsdag?

Udover Caroline stiller den norske rekordholder, Catrine Larsåsen (Sparta), også til start ved stævnet. Læg dertil svenske Michaela Meijer (4.25m) og den danske EM-deltager, Iben Høgh-Pedersen (Randers Freja), og man har tegningen til en spændende nordisk duel.

”For at sige det lige ud: Vi er pavestolte. Vi har fået fat i Nordens allerbedste springere, så jeg tør godt garantere international top klasse. Og hvis vi er heldige måske også en ny nordisk eller dansk rekord,” siger leder af stævnet, Ole Stilling.

Den nordiske rekord tilhører i øvrigt islandske Thórey Edda Elísdóttir, der i 2004 sprang 4.60 meter. Denne vinter blev der dog sprunget højere indendørs af den unge Angelika Bengtsson (SWE) med 4.63 meter.

Læs mere på FIF Hillerøds hjemmeside, hvor der nu foreligger en startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund