Loading...

Nyheder 2011

E-Cup: Sparta må forlade den bedste række

30. maj 2011 · Jeppe Weinreich

Spartas herrehold fik det som ventet svært i årets Europa Cup for mesterhold og kunne ikke afværge en nedrykning fra den bedste række.

Med noteringen 16.50 meter stod trespringer Anders Møller for weekendens største enkeltpræstation og Spartas eneste disciplinsejr, da årets Europa Cup for mesterhold fandt sted i Portugal. Nok blæste det lidt for meget i springet (+2,8 m/s), men med et så godt resultat så relativt tidligt på sæsonen understreger den 33-årige EM-finalist igen, at man ikke skal afskrive ham med henblik på sommerens VM i Sydkorea (krav: 16.85m). Den kommende landsholdsudtagelse (3.-4. juni) er i netop denne øvelse også sikret sig stor bevågenhed, når Anders skal dyste mod Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) i en konkurrence, der er blevet væsentlig forstærket med tre svenske deltagere.

Høj klasse i længdespring
Ved matchen i portugisiske Monte Gordo måtte Morten Jensen overraskende nøjes med en fjerdeplads. 7.69 meter (+3,4 m/s) var blot 3 cm kortere end sæsonåbningen i Hillerød tre dage forinden, men det var meget langt fra de to bedste, Chris Tomlinson (GBR) og Luis Felipe Meliz (ESP), der imponerede med hhv. 8.28 og 8.20 meter – dog med for megen medvind.

Et andet af klubbens stærkeste kort, kuglestøder Kim Christensen, gjorde sin pligt med en andenplads. Noteringen 18.08 meter var langt fra hans bedste, men med Maxim Sidorovs (RUS) vinderstød på 20.23 meter må Kim siges at have fået optimalt pointudbytte.

Dansk årsbedste til Laugesen
I 400 meter hæk satte Christian Laugesen nyt dansk årsbedste med 53,73 sek. Meldingen lyder, at Laugesen fremover vil satse på denne disciplin og dermed droppe tikampen, og med weekendens tid gælder han nu som favorit til at tage landsholdspladsen, selvom kampen kan blive tæt.

På samme distance uden hække præsterede Jacob Riis årets første tid under 48 sekunder med 47,94 sek., hvilket rakte til en 6. plads.

Nedrykning
Hurtigt stod det klart, at kampen om at undgå nedrykning ville stå mellem Sparta og den slovakiske navnebror Spartak samt tjekkiske AK Kromeriz. Sidstnævnte klub endte på den frelsende 6. plads med 63 point – 5 point bedre end Sparta AM, mens AK Sparta var klart dårligste hold med 40 point.

Slutstilling
1. Spot Luch Moscow (RUS) 134
2. Playas de Castellon (ESP) 113
3. G.A. Fiamme Gialle (ITA) 105
4. Sporting Club de Portugal (POR) 102
5. Newham& Essex Beagles (ENG) 101
6. AK Kromeriz (CZE) 63
7. Sparta AM (DEN) 58
8. AK Spartak Dubnica (SLK) 40

© Copyright Dansk Atletik Forbund