Loading...

Nyheder 2011

Munkholm nærmer sig topformen - 3:41,94 min.

02. juni 2011 · Jeppe Weinreich

Den danske mester tog en flot 6. plads på 1500 meteren i Dessau onsdag aften.

Morten Munkholm (Aarhus 1900) leverede sent onsdag aften en af karrierens bedste præstationer, da han ved Anhalt 2011 i tyske Dessau blev nr. 6 på 1500 meter i tiden 3:41,94 min. 

Munkholmdm10km2011gudmandashxDer blev lagt særdeles stærkt ud, og den danske mester kom ikke rigtig med i starten, hvor han lå nede på en 12. plads. Det betød, at han på tredje omgang måtte bruge mange kræfter på at lukke det hul, der var opstået. Langsomt avancerede han dog op i det stærke felt, der i sidste ende blev vundet af polakken Bartosz Nowicki i 3:37,97 min.

Det var Munkholms tredjehurtigste tid nogensinde, og i betragtning af at det kun var hans tredje start i år – og egentlig den første alvorlige – var resultatet stærkt opmuntrende. Træner Niels Kim Hjort var da også fuld af lovord.

Ser frem mod Bislett
”Vi er meget tilfredse med åbningen og ser nu frem mod et godt resultat i Oslo,” sagde han med henvisning til Diamond League på Bislett Stadion næste torsdag, hvor Morten Munkholms start på 1500 meter længe har været på plads, og hvor en formtop er planlagt til at skulle indfinde sig. Kravet til VM i Sydkorea lyder på 3:38,00 minutter.

Allerede i morgen fredag skal han dog lige sikre sig landsholdspladsen på samme distance, når der er udtagelseskonkurrencer på Østerbro Stadion. Her kunne noget tyde på, at tilstedeværelsen af Munkholm har fået andre løbere til at satse på 3000 meteren i stedet for; det gælder bl.a. Andreas Bueno (Aarhus 1900) og Jakob Hannibal (Sparta).

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund