Loading...

Nyheder 2011

Jacob Simonsen klarer omsider VM-kravet

08. juni 2011 · Jeppe Weinreich

Den 16-årige AGF'er løb 3000 meteren på 8:39,2 min. på Viby Stadion onsdag aften. På Hvidovre Stadion var Zacharias Grassme (Sparta) tæt på at gøre ham kunsten efter med 8:41,91 min.

To af dansk atletiks største løbetalenter forsøgte onsdag aften uafhængigt af hinanden at kvalificere sig til næste måneds Ungdoms-VM. 

Jakobsimonsendm10kmgudmandashx (1)På Viby Stadion – det nyrenoverede træningsstadion, som de aarhusianske atletikfolk kunne indvie for et par uger siden – skulle AGF’s Jacob Simonsen, i et til formålet anmeldt stævne, forsøge at løbe de 3000 meter under kravet på 8:40 minutter. Godt hjulpet på vej af de kompetente AGF-harer Mikkel Kleis og Michael Nielsen lykkedes det den 16-årige Simonsen at krydse målstregen i en tid på den rigtige side af kravet: 8:39,2 min. For to uger siden løb han på Aarhus Stadion faktisk endnu stærkere, men her var der ingen kegler til at erstatte den manglende sarg, og resultatet kunne derfor ikke godkendes. Ved det efterfølgende ABC-stævne fik han noteret tiden 8:40,50 min. Tredje gang var altså lykkens gang.

Zacharias Grassme – 8:41,91 min.
Samtidig forsøgte den ét år ældre Zacharias Grassme (Sparta) på Hvidovre Stadion at gøre Jacob Simonsen kunsten efter. Trukket på vej af klubkammeraten Jeppe Harboe formåede Zaharias at løbe næsten lige så stærkt, da han kom i mål i ny PR 8:41,91 min. – desværre lige på den forkerte side af VM-kravet. Det skal dog nævnes, at det internationale krav lyder på 8:50 min. – og eftersom Grassme også er under kravet til Ungdoms-OL (hvor Danmark imidlertid kun kan stille med én deltager) – kan det ifølge landstræner Frank de Pauli ende med, at begge løbere kommer med til Ungdoms-VM. Dette er dog kun gisninger, og for god ordens skyld skal det nævnes, at ingen atleter er officielt udtaget endnu.

Jacob Simonsens km-tider: 2:54 - 2:54 - 2:51 min.

Foto: Jacob Simonsens ved DM 10 km landevej tidligere på året. (Kim Gudmand)

© Copyright Dansk Atletik Forbund