Loading...

Nyheder 2011

Morten Jensen tager andenpladsen i Bislett

09. juni 2011 · Jeppe Weinreich

Stor dansk aften i Oslo: Morten Jensen springer 8.01 meter og Morten Munkholm løber den hurtigste tid af en danskfødt løber siden sæsonen 1994.

Med et spring på 8.01 meter og en andenplads ved torsdagens Bislett Games leverede længdespringer Morten Jensen (Sparta) en af karrierens bedste præstationer.

Den nordiske rekordholder var på forhånd ikke seedet til en topplacering i det stærke felt, men som den eneste af deltagerne formåede han i det fugtige vejr at finde sæsonens længste spring frem. De 8.01 meter kom i anden runde og bragte ham op på en andenplads, der skulle vise sig at holde konkurrencen ud. Kun sølvvinderen fra det seneste VM og OL, sydafrikanske Godfrey Mokoena, var med 8.08 meter bedre end danskeren, der som sit næstbedste fik noteret 7.82 meter og ellers overtrådte i de to sidste runder.

Med aftenens resultat mangler han nu kun 9 cm i at klare VM-kravet – og som en kærkommen sidegevinst var der også 6.000 $ at hente i præmiepenge. Morten springer allerede igen lørdag ved det svenske grand prix i Göteborg.

Hurtigste tid i 17 år
Tidligere på aftenen præsterede Morten Munkholm (Aarhus 1900) med tiden 3:39,73 minutter den hurtigste tid på 1500 meter af en danskfødt løber siden sæsonen 1994 (Mogens Guldberg 3:38,11 min.). Den flotte tid placerede ham på en 7. plads klart foran de bedste norske løbere. Med tiden mangler den 25-årige danske mester nu blot 1,73 sek. i at komme med til VM. Trods forbedringen af den personlige rekord med over et sekund avancerer han ikke fra sin 8. plads på alle tiders rangliste, men han nærmer sig nu for alvor de største løber gennem tiderne.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund