Loading...

Nyheder 2011

Kim er tilbage: 19.87 meter!

29. juni 2011 · Jeppe Weinreich

Efter en længere resultatmæssig krise sætter Kim Christensen i Växjö PR udendørs.

En nærmest forvandlet Kim Christensen (Sparta) vendte onsdag aften i Växjö tilbage på højeste niveau, da han stødte kuglen ud på 19.87 meter – hans bedste notering udendørs nogensinde.

Efter at have afsluttet indendørssæsonen i marts med verdensklassestødet 20.39 meter gik den 27-årige kaster i hård træning i vægtlokalet med henblik på sommerens stævner. Den øgede styrke – og ikke mindst en øgning af kampvægten til 126 kg - betød imidlertid, at teknikken ikke kunne følge med. I sæsonens fire første stævner kunne han ikke få kuglen over de 19 meter, men med 19.24 meter i Estland for en uge siden og endnu en sejren i Sofia forleden med 19.07 meter brød han den onde cirkel.

”Nervesystemet har ikke kunnet følge med den øgede styrke. Jeg vidste ikke, hvor jeg var i ringen,” siger Kim Christensen om den resultatmæssige krise, som forhåbentlig nu er forbi. Med resultatet placerer han sig som nr. 26 på årets europæiske udendørsrangliste.

Over stabilkravet til VM
”Det er meget almindeligt, at det sker, når man går frem i styrke og vægt. Det har været lidt hårdt rent mentalt, men man skal bare være tålmodig; så kommer det på et tidspunkt,” siger Kim Christensen, der med dagens stød også var længere ude end et aftalt stabilkrav til VM på 19.80 meter. 

Dermed tyder meget på, at dansk atletik igen bliver repræsenteret i mændenes kuglestød efter en pause ved Berlin 2009. Joachim B. Olsen var med ved fem VM i træk fra 2001 til 2007.

Kim Christensen havde i konkurrencen et næstlængste stød på 19.39 meter samt et overtrådt forsøg over de 20 meter. Der kan meget vel være flere lange stød på vej førstkommende lørdag, når det danske kuglestødshåb støder ved det svenske ”Bottnarydskastet” . Det var ved samme stævne sidste år, at Kim stødte sit længste udendørs den sæson med 19.36 meter.

Se Kims 19.87-stød på Vésteinn Hafsteinssons hjemmeside 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund