Loading...

Nyheder 2011

E-cup i mangekamp på Madeira

06. juli 2011 · Kirse Ellegaard

Tre danske aktive, Tina Bach Ejlersen, Århus 1900, Huma Nielsen, AAC og Mathias Andersen, Århus 1900 deltog.

Mens der blev kæmpet mod vandmasserne i en del af fædrelandet, kunne vi nyde det gode vejr på Madeira hvor E-cuppen i mangekampens anden division blev afviklet. Så godt havde vejret dog ikke været for 1½ år siden hvor stadion hvor mangekampen blev afviklet, blev skyllet væk under de massive regnskyl i februar 2010. Stadion blev faktisk totalt ødelagt og måtte anlægges på ny. Det udgør nu en del af et flot sportscenter som ligger ca. 20 km vest for øens største by, Funchal.
Vejret var varmt og behageligt, men det blæste en del, og det kom til at begrænse pointhøsten for de tre danske aktive, Tina Bach Ejlersen, Århus 1900, Huma Nielsen, AAC og Mathias Andersen, Århus 1900. Vi undrede os over at opløbet på stadion var placeret sådan at vinden, der hyppigt må komme fra havet op mod bjergene, blæser imod løberetningen i 100 m og på hækken.

 

Moderate resultater altså på 100 m og i hækken, men det var med at komme videre. Mathias’ længde og kugle var lidt under udtagelsesmangekampens i Greve mens det i højde blev tæt på tangering af pers. Huma sprang fine 1,60 og satte p.r. i kugle. Tine var godt springende og klarede uden problemer 1,63. Desværre stoppede det dér selv om der var gode forsøg på 1,66 m. Alle tre satte personlig rekord på henholdsvis 200 og 400. Mathias forbedrede sin 400 m med et helt sekund til 51,04, så vi drog alle glade hjem til hotellet. Pigerne var 20 point foran deres hidtil bedste i syvkamp efter fire øvelser. 

Andendagens længderesultater til pigerne gjorde dog at en samlet p.r. rykkede lidt længere væk. Humas klart bedste forsøg var 1-2 cm overtrådt. Spyd gik også lidt moderat for Huma, bedre for Tine. Så var det tid til den afsluttende 800 m. Tine løb dejlig offensivt og fik sjettebedste tid blandt kvinderne. Sammenlagt 5193 point og en flot niendeplads ud af 24 startende. Det blev den bedste danske placering. Huma fik 4231 point og blev nr. 17 efter en helt OK debut. 
Mathias vandt sit 110 m hæk-heat, men havde vinden som værste modstander (- 4,1!). De lange kast var ikke helt så gode som i Greve mens stang blev den helt store positive overraskelse. I Greve have Mathias 3,30 som p.r. Den blev siden forbedret til 3,60, og på Madeira blev der så lagt yderligere 20 cm til, og især andet og tredje forsøg på 3,90 var lovende. Sammenlagt en glimrende debut og en 11. plads ud af 24 startende. Niveauet i anden division passer fint til vores mangekæmpere, men alligevel skævede vi lidt til hvad der skal til for at rykke op i 1. division. Første mål er dog at stille med tre syvkæmpere og tre tikæmpere i 2012. 

 

Portugiserne havde samlet en imponerende stor flok dommere og hjælpere. De gjorde sig bestemt umage, men havde ikke så meget erfaring i at arrangere mangekamp. Ydermere havde arrangørerne udarbejdet nogle ret bureaukratiske regler som gav dem selv en masse arbejde – og som bestemt ikke gavnede de aktive. Som helhed var det dog et godt besøg på Atlanterhavsøen som må være et oplagt sted for en træningslejr hvis man kan finde nogle billige flybilletter. 


Resultaterne fra NM og E-cuppen medvirker til at vi glæder os meget til DM mangekamp i Aabenraa den 20.-21. august!

Niels-Chr.Bendixen / IU og Mangekampsgruppen

© Copyright Dansk Atletik Forbund