Loading...

Nyheder 2011

U-VM (3): Kuglestøder overgår sig selv

07. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Ny ungdomsrekord til Christoffer Mikkelsen med 18.13 meter. Stor PR til Grassmé, mens Dagmar F. Olsen ikke havde heldet med sig.

Kuglestøder Christoffer Mikkelsen (Rdrs. Freja) kan simpelthen bare noget særligt. Efter et ugyldigt første forsøg i torsdagens kvalifikation under Ungdoms-VM smækkede han 5kg-kuglen ud på 18.13 meter i anden runde og forbedrede dermed sin egen danske ungdomsrekord med næsten en halv meter! Så skidt være med, at han også fik et kryds i tredje runde; succesen var allerede i hus, for med en seedning som næstsidst ud af 30 startende må en 15. plads – 35 cm fra en finaleplads – siges at være en kæmpesucces for den unge kaster, der har dyrket atletik i mindre end to år.

”Det er det fedeste, jeg nogensinde har prøvet,” siger en forståeligt glad Christoffer Mikkelsen om den internationale debut, der fandt sted i en øvelse, som grundet deltagelse af det new zealandske monster-talent Jacko Gill fik ekstra bevågenhed.

I løbet af det seneste år har drengen fra Ulstrup nu forbedret sig med godt fire meter, og dagens resultat er også en stor cadeau til hans far Martin Mikkelsen, der står for den fysiske træning, samt til tidligere landstræner Simon Stewart, der står for den tekniske side af sagen og så sent som i oktober fik ham til at skifte til rotationsteknikken. Næste år skal Christoffer støde med 6 kg-kuglen, og her lyder 18-års rekorden fra 1979 fortsat på 17.40 meter.

Grassmé trukket med til PR
I det første indledende heat på drengenes 3000 meter lagde de afrikanske løbere ud i 8:00 minutters tempo. Det valgte Zacharias Grassmé (Sparta) klogelig ikke at gå med i. I stedet lod han sig trække med af bagtroppen, og selv om han kom i mål som næstsidst, var det i ny PR 8:37,21 min. Zacharias kom med til Ungdoms-VM uden at have klaret DAF’s kvalifikationskrav (8:40), men med dagens tid kom han klart under kravet og viste med den flotte præstation, at han fuldt berettiget var med i truppen.

I det andet heat var tempoet endnu højere, og her kom Jacob Simonsen (AGF) desværre til at ligge alene i et hul, hvorfra han kæmpede forgæves og i mål med 8:49,05 min. var godt ti sekunder fra sit bedste. Simonsen løber også ved det europæiske Ungdoms-OL senere på måneden, og uden afrikanske løbere til start bliver det sikkert en helt anden affære.

Tre nedrivninger på starthøjden
Med en start på Ungdoms-VM, hvor de fleste danske deltagere har overgået sig selv, ville det være naturstridigt, om ikke nogle faldt igennem. Det skete så torsdag i den mere chancebetonede disciplin stangspring, hvor Mette Gravlund Hansen (Helsingør IF) rev ned tre gange på sin starthøjde 3.35 meter.

Dagmar uden det fornødne held
En løber, som på forhånd blev vurderet til at have en realistisk chance for at gå videre til semifinalen, var Dagmar F. Olsen (Allerød AM). Desværre for hende var hun havnet i heat 1 på 800 meter, hvor ingen havde lyst til at løbe stærkt fra start. Det betød en hurtig afslutning, hvor Dagmar fik kæmpet sig i mål som nr. 5 med tiden 2:10,98 min. – 0,15 sek. fra den frelsende 4. plads, som gav direkte adgang til semifinalen. Før det femte og sidste heat levede håbet om at gå videre på tid endnu for Dagmar: Nr. 6 i det heat måtte ikke løbe hurtigere end hende, men det var lige netop, hvad australske Jenny Blundell gjorde med 2:10,72 min., og dermed endte Dagmar lige akkurat udenfor semifinalen på en 25. plads – akkurat som det var tilfældet med Nicolai Hartling i går.

Katrine Reinholdt (Amager AC) løb i det fjerde af de fem 800 meter-heat, og det skulle vise sig at blive det klart langsomste. Efter en lusket første omgang, hvor den førende rundede 400 meter i 69,7 sek., eksploderede feltet på forudsigelig vis 250 meter før mål. Kathrine var chanceløs og kom i mål langt fra PR med 2:17,37 min.

Resultater

NB: Med god timing har det netop udkomne Atletik Nyt valgt Christoffer Mikkelsen i månedens "Portræt af et stortalent". For tegning af abonnement: ring 3678 9242 eller mail til hvdatletik@net.telenor.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund