Loading...

Nyheder 2011

U-VM (6): Kort spydkast kostede Sofie dyrt

09. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Både Andreas Bertelsen og syvkæmper Sofie Albrechten havde problemer i spydkast.

Spydkast blev ikke noget højdepunkt, da de to sidste danske deltagere ved Ungdoms-VM skulle i aktion lørdag. Andreas Bertelsen (Vejle IF), der i år har sat dansk ungdomsrekord med 63.46 meter, lagde ellers udmærket ud i Gruppe B med et kast omkring 60-61 meter. Markeringsdommeren hev imidlertid det røde flag op for at vise, at det var landet helt flade, hvilket ifølge holdleder Jakob Larsen var en klar fejlbedømmelse. Det slog den unge debutant lidt ud, og efter et ugyldigt forsøg i anden runde sluttede han langt under niveau med 51.55 meter og en 38. plads ud af 41 kastere. Der blev ellers kastet særdeles langt i Bertelsens gruppe. Først åbnede Joni Karvinen (fra Finland, hvad ellers) med 80.05 meter, men det blev overgået i anden runde af sydafrikaneren Morné Moolman, der sendte 700 gram spyddet ud på 83.16 meter!

Svagt spydkast kostede Sofie dyrt
Syvkæmperen Sofie Albrechtsen (Esbjerg AM) fulgte en fin førstedag op med 5.19 meter i længdespring – kun én cm fra hendes PR. Men så kom hun til spydkast, der ikke er hendes livret. Ved NM Mangekamp for tre uger siden forbedrede hun sig til 29.24 meter, men i dag ville spyddet – trods stor opbakning fra den danske lejr – ikke flyve længere end sølle 22.30 meter, og det kostede selvsagt dyrt. På den afsluttende 800 meter rettede hun lidt op på det med årsbedste 2:28,42 min. I den sidste ende kunne hun forbedre sin officielle PR med 21 point til 4576 point, hvilket rakte til en 25. plads ud af 34 startende.

Dermed endte den danske indsats ved dette års Ungdoms-VM, der sluttes af søndag med lutter finaler. Af de 11 deltagere forbedrede de fem deres PR, mens en enkelt lavede et årsbedste. Heraf var der en dansk juniorrekord såvel som en ungdomsrekord.

Tilfreds holdleder
”Jeg er meget tilfreds med Danmarks indsats. Der var flere højdepunkter, og mange atleter forbedrede deres seedning. De har samtidig udvist coolness og seriøsitet i deres internationale mesterskabsdebut, som er imponerende for deres unge alder,” lyder det fra holdleder Jakob Larsen, der fortsætter: ”Årgang 94-95 må samtidig betragtes som en af de stærkeste årgange nogensinde i dansk atletik. Vi var til VM med en rekordstor trup; derudover havde vi derhjemme en syg Stina Troest og en langtidsskadet Samuel Kirk-Haugstrup, der normalt ville have kunnet slås med om medaljerne i top 6. Så fremtiden på baggrund af dette VM tegner lys, både med hensyn til Ungdoms-OL om to uger, men også for dansk atletik på lang sigt.”

Om to år går det løs igen i Donetsk i Ukraine, hvor årgangene 96 og 97 bliver aktuelle.

Resultatlister
Spydkast kval. – drenge
Syvkamp - piger

© Copyright Dansk Atletik Forbund