Loading...

Nyheder 2011

VU-Spelen 1. dag: Laugesen under 52!

09. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Med 51,91 sek. løb Christian Laugesen den hurtigste tid herhjemme i 17 år.

Med tiden 51,91 sek. på førstedagen af Världsungdomsspelen i Göteborg præsterede Christian Laugesen (Sparta) den hurtigste tid herhjemme på 400 meter hæk, siden den polskfødte Bogdan Deoniziak i 1994 satte den gældende klubrekord i Sparta med 51,46 sek.

Den flotte tid, der placerede Laugesen på en andenplads efter svenskeren Nicklas Åkerström (51,44 sek.), har nu givet den 25-årige atlet blod på tanden.

”400 meter hæk er en fed øvelse, og som jeg ser det nu, var det den rigtige beslutning at satse på den,” siger han, der så sent som i marts fortsat havde tikampen som primære mål. Han ser nu frem til udelukkende at have én øvelse at koncentrere sig om.

”Det bliver spændende fremover at træne specifikt i denne øvelse. Jeg har næsten ingen syretræning lavet, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne komme ned og løbe 47,5 sek. uden hække om 2-3 år,” siger han, der med klubkammeraterne Jacob Riis og Nicklas Hyde kan se frem til kvalificeret sparring.

EM 2012
Kravet til næste års EM i Helsinki lyder på 51,10 sek., og det anser han som værende realistisk at klare til den tid.

”Det ville være det første skridt, og herefter er det den danske rekord,” siger han med henvisning til Lars Ingemanns 50,62 sek. fra Köln 1976, der er den ældste af alle de danske seniorrekorder. Laugesen tror, at den kunne være hans om to eller tre år.

Fra 15 til 14 skridt
At der var noget stort på vej, vidste Laugesen godt, da han ved landsholdsudtagelsen den 3. juni uden de store forventninger løb i 52,50 sek. Ved DM Hold i Odense ugen efter forsøgte han i samråd med træner Michael Jørgensen at løbe de første fem hække med ét skridt mindre (14), hvilket lykkedes fint. Han kom dog for tæt på den første hæk, og ved det næste løb – landskampen i Serbien – ændrede de startblokkens indstilling for at komme problemet til livs. Her løb Laugesen efter eget udsagn sit bedste løb nogensinde – indtil den sidste hæk, som han kiksede helt. Alligevel blev det til 52,63 sek.

”Da kunne jeg se, at jeg kunne løbe under 52 sek.,” siger Laugesen, der havde håbet på at gøre det i det efterfølgende løb i Sollentuna, hvor forholdene ellers var perfekte. Her kiksede han imidlertid den første hæk og kom i mål i 52,98 sek.

Fredag på Ullevi lykkedes det så – trods regnvejr – at tage det, der forhåbentlig kun er det første skridt på vejen mod de helt store mesterskaber, og Christian Laugesen lægger ikke skjul på, at han ude i fremtiden har øje på OL i 2016. Med fredagens tid er han foreløbig kravlet op på en delt 7. plads på alle tiders rangliste.

Andre steder
- Mikkel M. Nielsen (Sparta) vandt en ekstra konkurrence i mændenes stangspring med 5.01 meter. Her måtte Rasmus W. Jørgensen (Sparta) i sæsonens anden konkurrence for anden gang slutte uden notering. Søndag er der igen stangspring på programmet.

- I juniorernes konkurrence forbedrede Lasse Ackmann (Skive AM) sig med 9cm til 4.59 meter.

- Albert Kühlmann (Sparta) vandt de 14-årige drenges længdespring med 5.88 meter

- Maria H.B. Andersen (Sparta) forbedrede sin egen 13-års rekord på 600 meter til 1:38,16 min., hvilket rakte til en 2. plads.

Resultatliste - Världsungdomsspelen, Göteborg 1. dag

© Copyright Dansk Atletik Forbund