Loading...

Nyheder 2011

Rejsebrev VM Veteraner (4), Sacramento (USA)

12. juli 2011 · Aase Friedrichsen

For Carl og mig startede dagen glædeligt, idet Carls kuffert dukkede op på hotellet. Det har været seks lidt besværlige dage. Leif mangler stadig sin store rygsæk!

 

Umiddelbart efter bankede Bent Lauridsen på vores værelsesdør og fortalte, at han var 100 % sikker på, at han var blevet snydt for en guldmedalje på 8 km Cross den 5. juli. I hans løb var en portugiser blev diskvalificeret, fordi han havde snydt og havde undladt den sidste kilometer. Bent er sikker på, at Francisco Vicente fra Portugal, som fik guld, også havde snydt på samme måde, og efter at han havde snakket med bronzevinderen fra Spanien, Manuel Rosales, var han helt sikker. Problemet er, at protester skulle have været afleveret senest 2 timer efter at resultaterne er blevet meddelt, men har drejer det sig om 5 dage.

 

Carl og jeg valgte alligevel at deltage i et møde med Non Stadia Committee og Chairman af kommiteen, Brian Keaveney. Her forelagde vi Bents overvejelser, og komiteen er nu gået i gang med at undersøge, om vinderen har løbet over alle tre måtter, eller om han virkelig har fusket sig til en guldmedalje. Vi har måttet anskaffe en amerikansk mobiltelefon, idet min gamle Nokia ikke virker her, så nu venter vi spændte på en opringning på 916-320-3876 fra Brian Keaveney.

 

Det vil være ekstra dejligt, hvis Bent kan bytte sin sølvmedalje til en medalje af guld, fordi han er blevet syg (et maveonde), så han sikkert ikke er i stand til at stille op i de sidste to konkurrencer. René er også stoppet på grund af en skade i sit ene ben.

 

Søndagen har været fridag for atleterne, medens det har været mødedag for teamlederne. Vi har også deltaget i et EVAA-møde (møde for de europæiske ledere), hvor man drøftede nye regler for WMA. Desuden var der præsentation af V.EM-kandidaterne, nemlig de to byer: Valencia i Spanien og Budapest i Ungarn. Umiddelbart virker Budapest som en god mulighed.

 

V.VM-kandidaterne i 2015 er:                 Lyon, Frankrig

                                                                 Perth, Australien

                                                                 Bydgoszcz og Torun, Polen

 

Disse tre kandidater afholder præsentationsmøder, inden General Assembly den 14. juli skal stemme om de forskellige kandidater.

 

11. juli 

 

 

Efter en dag med mange møder, (hvor atleterne havde fridag), valgte Carl og jeg, at vi også havde brug for en fridag. Vi tog ned i ”Old Sacramento” ved Sacramento floden. Her er opbygget et område, som ser ud, som dengang området eksisterede i 1850. Der er hestediligencer, plankefortovs, gaslamper og saloons og et utal af restauranter. Der ligger endda 2 hjuldampere på floden. Desværre ødelægges idyllen lidt af larmen fra motorvejene, der løber meget tæt forbi bydelen.

 

Resultatformidlingen fungere upåklageligt herovre, så vi alligevel kan rapportere om dagens mange resultater.

 

Allerede dagens første konkurrence udløste en medalje:

Torben Søderberg, Bagsværd, M65 kastede spyddet ud på 42,73 meter og fik guld. 

 

Vores to hammerkastere i M50 var også i finalen. Her blev Per Sabroe, Aarhus 1900, M50 nr. 3 med 49,95 meter og fik bronze, medens Tom O.Jensen blev nr. 5 med 49,20 meter. Trods sin mistede bagage klarede Leif Hansen, Vejle, M45 et kuglestød på 8,91 meter og fik en 8.plads.

 

 

200 meter indledende: 

Knud Erik Pedersen, Hillerød, M50 løb kvartfinale på 200 meter i tiden 25.87 (0.6) og blev nummer 21, så han fortsætter til semifinalen.

Det samme gør Brian Jørgensen, KIF, M35, som løb på 23.10 (-2,5) og ligger på en samlet 5. plads inden semifinalen.

 

En af stangspringerne har også været i konkurrence, nemlig Morten Kyndbøl, OA/OGF, M45. Morten sprang 4,25 meter og fik holdets første bronzemedalje.

  

10.000 meter

På 10.000 meter løb Mogens Dam, Vejle, M75 på 1:07:46.80 og fik en 13. plads.

Men til alles overraskelse stillede Bent Lauridsen alligevel op på 10.000 meter og løb i tiden 43:43.60, hvor han fik sølv.  

 

800 meter finalerne

I 800 meter finalen fik Rigmor Østerlund, Vejle, K65 en 5. plads i tiden 3:03.20.

  

Ingerlise V. Jensen, Viborg, K60 fik guld i tiden 2:38.93. Ingerlises barnebarn, Annelouise V. Jensen, har lige løbet 200 meter i tiden 25.03 ved VU-spelen i Göteborg, selvom hun kun er 14 år. Mon ikke Ingerlise har givet nogle af sine gener videre til barnebarnet?

 

Indtil nu har holdet en medaljehøst på:

4 GULD – 6 SØLV – 2 BRONZE

© Copyright Dansk Atletik Forbund