Loading...

Nyheder 2011

EM-U23: Rasmus W. tror på sin chance

13. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Med en uheldig sæsonstart er stangspringer Rasmus W. Jørgensen opsat på at vise, at han kan være med blandt de bedste, når der springes kvalifikation torsdag formiddag.

I morgen torsdag begynder den 8. udgave af EM-U23 i tjekkiske Ostrava. Allerede lige fra starten klokken 10 kommer der danskere i aktion. En af dem er stangspringer Rasmus Wejnold Jørgensen (Sparta), der efter sit 5.50 meter-spring sidste sommer ved EM i Barcelona lignede én, der kunne springe med om medaljer. En operation i skulderen denne vinter med efterfølgende genoptræning har imidlertid bremset den spændende udvikling, som den 22-årige atlet var inde i. At han kan begå sig i internationale mesterskaber, viste han ikke bare ved førnævnte EM, men også ved Junior-VM i 2008, hvor det blev til en flot 6. plads. Denne sæson er det kun blevet til to starter i hhv. Polen og Sverige – begge gange med et stort nul som resultat. Ikke den bedste generalprøve, skulle man mene.

”Nej, det kan man godt sige,” lyder det fra Rasmus, da vi fanger ham over mobilen i Ostrava, hvor der er blå himmel og høje temperaturer. ”Men jeg synes, at jeg er klar. Til træning har jeg sprunget så godt, som jeg plejer. Jeg har nok bare været lidt uheldig i konkurrence. I Polen var begyndelseshøjden 5.20 meter, og den var jeg over, men rev desværre ned på vej nedad.”

I sæsonens anden start – fredag ved Världsungdomsspelen i Göteborg – gjorde det ikke tingene lettere, at det regnede. Føler han, at forventningerne til ham nu er blevet skruet ned?

”Jeg ved ikke helt, hvad folk forventer. Det har hele tiden været planen at komme i finalen. Så det er vel også det, at der forventes,” siger Rasmus, der forventer, at 5.30 meter uden for mange nedrivninger undervejs kan bringe ham i finalen. Det direkte finalekrav kendes første efter det tekniske møde onsdag eftermiddag. Ellers forlyder det, at stemningen i den danske trup er god – på trods af to timers forsinkelse i Kastrup Lufthavn og herefter fem timers venten i Prag på at komme videre. 

Formiddagens anden mand i aktion bliver kuglestøder Kenneth Mertz (Sparta), der med sin PR fra landsholdsudtagelsen i juni på 17.85 meter er seedet som nr. 15 ud af 20.

Om aftenen skal det ligeledes blive spændende at se, om Nick Ekelund-Arenander (KIF) på 400 meter kan fortsætte de fine takter, som han gennem hele sæsonen har vist - senest med de 46,91 sek. i Göteborg lørdag.

EM-U23 Ostrava (CZE) d. 14.-17. juli 2011

Danske starttidspunkter

Torsdag 14. juli
10.00 Stangspring M kval. – Rasmus W. Jørgensen (Sparta)
10.00 Kuglestød M kval. – Kenneth Mertz (Sparta)
19.10 400 meter M indl. – Nick Ekelund-Arenander (KIF)

Fredage 15. juli
10.00 Kuglestød K kval. – Trine Mulbjerg (Aarhus 1900)
10.10 Stangspring K kval. – Caroline Bonde Holm (Sparta) & Iben Høgh-Pedersen (Rdrs. Freja)
10.45 110 meter hæk M indl. – Andreas Martinsen (AK Holstebro)
11.45 3000 meter forhindring M indl. – Ole Hesselbjerg (Sparta)

Som tidligere omtalt ”streames” mesterskaberne på det europæiske forbunds hjemmeside. Find link med mere her:  http://www.european-athletics.org/

© Copyright Dansk Atletik Forbund