Loading...

Nyheder 2011

Junior-EM: Janick problemløst i finalen - Trajkovski med lidt held

21. juli 2011 · Jeppe Weinreich

To spring var nok for Klausen i torsdagens højdespringskvalifikation, mens Andreas Trajkovski havde problemer med at ramme planken og kun gik videre med lidt held.

På forhånd havde højdespringer Janick Klausen (Aarhus 1900) meldt ud, at han ville forsøge at springe sig til finalen ved Junior-EM i Tallinn med så få spring som muligt for at skåne foden. Den taktik lykkedes til fulde. Janick klarede 2.00 meter i første forsøg og stod derpå over til finalekravet 2.15 meter, som han også tog i første forsøg. Færdigt arbejde.

Blot to andre springere kunne ligesom Klausen gå i finalen uden nedrivninger undervejs. De to var forhåndsfavoritterne Daniil Tsyplakov (RUS) og Gianmarco Tamberi (ITA). At guldfavoritten Nikita Anischenkov (RUS) måtte bruge to forsøg på at komme over 2.15 meter, skal man nok ikke lægge for meget i. 

Dermed er der bygget god spænding op før lørdagens finale, som på forhånd ligner en kamp om medaljer mellem de fire førnævnte springere. Finalen får deltagelse af hele 14 springere, idet kun otte formåede at klare det direkte finalekrav. Dermed skulle der fyldes op til de gængse 12 finalister blandt de, der havde klaret 2.10 meter, men eftersom 12. pladsen blev delt af tre springere, kommer de alle med i finalen, der finder sted lørdag kl. 17.35.

Trajkovski i finalen – med lidt besvær
Det blev også til en dansk finaleplads i længdespring ved Andreas Trajkovski (KIF). Han klarede det dog knapt så overbevisende med en 11. plads med noteringen 7.28 meter. 

Efter et overtrådt første forsøg opnåede han i anden runde sit eneste godkendte forsøg. Trajkovski sprang som nr. 3 i sin gruppe og måtte efter et langt, men desværre overtrådt forsøg i tredje runde bide negle, inden finalepladsen var en realitet. Fire cm kortere og dette EM havde været slut for ham. Nu kan han i stedet ånde lettet op med udsigten til at skulle springe finale i morgen fredag kl. 18.15.

”Da jeg overtræder i første spring, får jeg smerter i hælen, men det er ikke så slemt nu. Nu gælder det finalen, og jeg er sikker på, at det nok skal gå bedre dér. Jeg kører 100 procent på og håber så, at jeg rammer et langt spring,” siger Andreas Trajkovski, der forventer en tæt kamp om medaljepladserne. 

Alle springere havde stort set modvind i deres forsøg, og blot to atleter formåede at klare det direkte finalekrav på 7.60 meter – med russeren Sergey Morgunov som den klart bedste med 7.80 meter.

Line Renée tangerer sin PR
En finaleplads til dagens tredje danske deltager, stangspringer Line Renée Jensen (Rdrs. Freja), var på forhånd ikke særlig realistisk, og sådan gik det da heller ikke. Line klarede sin begyndelseshøjde på 3.65 meter i første forsøg, men klarede først den følgende højde 3.80 meter i tredje omgang. 3.90 meter – tangering af hendes personlige rekord udendørs – blev ligeledes klaret i sidste forsøg, inden de 4.00 meter viste sig at blive for meget i denne omgang. Tangering af PR må dog absolut siges at være en godkendt præstation - og endda i hendes mesterskabsdebut. Hendes placering blev nr. 21 ud af 24 startende.

(opdateres senere)

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund