Loading...

Nyheder 2011

EYOF: Tre danskere skal i ilden mandag

25. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Søndag fandt åbningsceremonien sted ved det europæiske Ungdoms-OL i tyrkiske Trabzon. Legene kan begynde.

Knapt er Junior-EM slut, før vi skal rette opmærksomheden mod månedens fjerde – og sidste – mesterskab, det europæiske Ungdoms-OL  – forkortet EYOF.

I går søndag deltog den danske trup i åbningsceremonien i tyrkiske Trabzon, og allerede i dag mandag kommer de første tre atleter i aktion. Den oprindelige trup er blevet reduceret fra 13 til 12, idet Stina Troest (Amager AC) stadig ikke er klar til at løbe.

De danske deltagere
- Laetitia Kim Bruun (Sparta), der gjorde det så flot ved Ungdoms-VM med dansk juniorrekord i trespring, bliver den første i ilden med kvalifikation klokken 15:40. Laetitia er seedet som en delt nr. 12 ud af 19 startende. 

- Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) fravalgte med vilje Ungdoms-VM for at koncentrere sig fuldt ud om EYOF, der bliver det 16-årige stortalents internationale mesterskabsdebut. Det indledende heat på 100 meter går kl. 15:50. Her møder Morten med den 10. bedste tid ud af 24. 

- Sandra B. Christensen (Amager AC) – der tangerede sin PR i højdespring ved landskampen for nylig i Serbien – kommer i kamp kl. 16:50. Den talentfulde springer får det svært i et deltagerfelt, hvor alle de andre – på nær én – har sprunget højere.

4.000 deltagere
Med 4.000 deltagere fra 49 lande er der tale om et arrangement af store dimensioner. Ni sportsgrene er på programmet - med dansk deltagelse i syv af dem. De danske atletikfolk udgør sammen med svømmerne de største hold – kun overgået af håndboldspillerne.

Startlister og resultater er så vidt vides ikke tilgængelige på nettet, men bliver det forhåbentlig senere.  

Læs mere om arrangementet på DIF’s hjemmeside

Se et indslag med Nicolai Hartling (Sparta) og Andreas Bertelsen (Vejle IF), der oplevede et stort regnskyl for et par dage siden – klik her

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund