Loading...

Nyheder 2011

EYOF 5. dag: Dagen derpå for Andreas Bertelsen

29. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Den danske indsats sluttede med en 7. og en 12. plads.

En fin dansk indsats ved dette års European Youth Olympic Festival sluttede fredag eftermiddag med en 7. og en 12. plads.

I pigernes 800 meter finale var Dagmar F. Olsen (Allerød AM) kommet i et skrapt selskab, men den talentfulde løber fulgte fint med i feltet og rundede første omgang i lidt under 63 sekunder. Der blev dog løbet ujævnt, og Dagmar kæmpede med at finde den rette position i feltet og blev på sidste omgang lukket noget inde. Mod slutningen af løbet faldt hun et par pladser ned og sluttede som nr. 7 og næstsidst i tiden 2:11,00 min. – et pænt stykke fra hendes bedste tid.

Dagen derpå for Andreas Bertelsen
Efter et forrygende superkast i torsdagens spydkastkvalifikation var det dagen derpå for Andreas Bertelsen (Vejle IF), der sluttede sidste i finalen med beskedne 54.18 meter. Med til historien hører dog, at han havde ondt i skulderen og derfor begyndte at spænde for meget med dårlige tekniske kast til følge.

Tilskuerne blev her vidner til en opvisning af den 16 år gamle Yuriy Kushniruk, der hele tre gange plantede 700 gram-spyddet ude over de 82 meter. Ukraineren, der ved Ungdoms-VM endte lige udenfor medaljerækken, præsterede i det sidste kast med 83.42 meter det længste i aldersklassen nogensinde – kun overgået af indehaveren af den uofficielle verdensrekord, argentineren Braian Toledo.

En succes
Med afslutningen af dette Ungdoms-OL – afslutningsceremonien finder sted fredag aften – blev facit, at 6 af de 12 danske atleter gik videre til finalen (derudover var der to i direkte finaler). Læg dertil tre danske ungdomsrekorder af høj klasse, og billedet af en succes tegner sig. Nok blev det ikke til metal – i modsætning til for to år siden i Finland, hvor Andreas Trajkovski og Janick Klausen tog hhv. guld og bronze – men hækkeløber Nicolai Hartling var med sin 4. plads tæt på, og generelt er der en god bredde i årgangene 1994 og 1995.

Holdleder Niels-Christian Bendixen er da også fuld af ros til den danske indsats.

”Det har bestemt været en succes. Vi havde på forhånd kun regnet med to finalepladser (ud over de to direkte finaler, red.), så det er helt klart over forventning,” siger Bendixen, der også understreger, at de fugtige og varme vejrforhold i den tyrkiske sommer bestemt ikke har været til dansk fordel.

”De unge har haft det fint i universitetsbyen, hvor atleterne har været indkvarteret, og der er blevet snakket og udvekslet kontakter med mange af danskerne fra de andre idrætgrene. Selve arrangementet har stort set fungeret godt, og man har tydeligt mærket, at tyrkerne gerne vil vise, at de kan stå for et stort arrangement,” siger han med henvisning til Istanbuls kandidatur som OL-vært i 2020. Allerede til marts 2012 får byen mulighed for at prøve kræfter med et stort arrangement, når VM-inde i atletik finder sted i Istanbul.

Om to år kan de aktive – årgangene 1996 og 1997 – se frem til en lidt kortere rejse til EYOF, eftersom hollandske Utrecht er blevet udpeget som vært i 2013.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund