Loading...

Nyheder 2011

Folksam GP: Bube er Nordens bedste

02. august 2011 · Jeppe Weinreich

Med 1:46,49 min. tirsdag i Karlstad understregede Andreas Bube, at han er Nordens bedste på 800 meter.

Andreas Bube satte tirsdag aften i Karlstad en tyk streg under, at han p.t. er Nordens bedste 800 meter løber, da han sluttede som nr. 3 på 800 meter i tiden 1:46,49 minutter – blot 0,39 sek. fra den tid, der sidste weekend udløste en VM-billet. 

Dermed satte den 24-årige Bagsværd-løber klart de bedste svenskere til vægs, men kunne trods alt ikke stille noget op imod briten Muhktar Mohammed, der sejrede i stadionrekord 1:45,90 min. samt OL-sølvvinderen, sudanesiske Ismail Ismail, der fik noteret 1:46,09 min.

Med ti mænd til start måtte Bube finde sig i at skulle dele bane med en anden løber, og det betød ifølge ham selv, at han aldrig rigtig kom fra start og efterfølgende måtte arbejde en del for at arbejde sig op i feltet.

”Jeg kom desværre aldrig tæt nok på dem, selv om jeg haler ind til sidst,” lød det fra Bube, der med tiden – karrierens næsthurtigste - for fjerde gang på kort tid klemte sig under de 1:47,00 min.

I B-heatet kunne 20-årige Nick R. Jensen (Sparta) på 5. pladsen forbedre sin PR fra juni måned med 0,39 sek.

Sara trækker sig med smerter i knæet
Den imødesete duel mellem Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) og australske Lauren Boden på 400 meter hæk blev ikke til noget, da den danske rekordholder valgte at trække sig før start.

”Jeg har haft ondt i knæet siden fredag og troede egentlig, at det var blevet bedre, men under opvarmningen gjorde det ret ondt,” forlød det fra den VM-kvalificerede løber, der på fornuftigvis valgte ikke at tage nogle chancer, men dog forsikrer om, at hun er klar til DM.

Kim Christensen – 19.55 meter
Kuglestøder Kim Christensen (Sparta) fik lidt oprejsning efter en skuffende indsats ved DN Galan Big Shot, da han denne gang fik kuglen ud på mere anseelige 19.55 meter, hvilket rakte til en 4. plads.

Personlig rekord var der til Junior-EM deltageren Jeppe Harboe (Sparta), der i B-heatet på 3000 meter kom i mål på en 4. plads i tiden 8:28,22 min.

Pæne danske resultater
Ellers må de danske præstationer betegnes som pæne uden at være opsigtsvækkende. I stangspring kunne de to spartanere Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen slutte som delt 3’er og nummer 5 med hhv. 5.20 og 5.08 meter, mens Andreas Martinsen (AK Holstebro) med 14,33 sek. på den korte hæk fortsat mangler det sidste stykke ned til den slags tider, som der ellers var løfter om før sæsonens start.

På mændenes 100 meter viste Mike Kalisz (Sparta) med w10,74 sek. (+2,5 m/s), at han er blandt bejlerne til DM-guldet næste weekend i en finale, der virker forholdsvis åben.

Folksam Grand Prix Karlstad den 2. august - resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund