Loading...

Nyheder 2011

CAG 2011: Danske VM-deltagere møder klassemodstand

09. august 2011 · Jeppe Weinreich

Der er linet op til en flot atletikaften torsdag på Østerbro Stadion.

Fem – måske seks - danske VM-deltagere er blevet tildelt hovedroller, når de ved torsdagens internationale Copenhagen Athletics Games har deres sidste optræden på hjemlig grund, inden det går løs i Sydkorea om godt to uger. Og om går alt op i en højere enhed, så sikrer hjemmebanefavoritten, Morten Jensen (Sparta) sig også en VM-billet i længdespringsfinalen, der som vanligt afslutter stævnet.

Her er de fem – måske seks -VM-deltagere:

18:00 Stangspring K
21-årige Caroline Bonde Holm (Sparta), har i stangspring revanche til gode mod Catrine Larsåsen (Sparta), der med en norsk rekord (og VM-kvalifikation) på 4.40 meter snuppede guldet for næsen af den danske rekordholder indendørs. Den udendørs rekord på 4.35 meter, som Marie Bagger satte i OL-finalen i Sydney 2000, kan muligvis blive slettet i en konkurrence, hvor også den stærke tysker og 6’er ved EM-inde i ’07, Julia Hütter, stiller til start. 

18:30 Trespring M
Bare fire dage efter en historisk trespringskonkurrence ved DM, hvor Anders Møller (Sparta) med en sensationel dansk rekord på 16.88 meter sprang sig direkte til VM, genopsættes duellen mod hans 11 år yngre rival, Peder P. Nielsen (Aarhus 1900). Inden for de sidste par dage har arrangørklubben Sparta fået tilført dysten endnu mere kvalitet med tilgangen af et par stærke russiske springere, den tidligere vinder af CAG, Yevgeniy Plotnir, samt Dmitriy Kolosov, der med 16.89 meter ligger lige foran Anders Møller på årets europæiske rangliste.

19:50 Kuglestød M
Kim Juhl Christensen
 (Sparta) viste med sit vinderstød på 19.78 meter ved DM, at han er i topform. Den 27-årige kuglestøder med bopæl i Sverige jagter fortsat sit første 20 meter-stød udendørs, efter at han i marts måned med 20.39 meter i hallen havde sin første – og hidtil eneste – konkurrence med en notering over den magiske grænse. Den grænse er den stærke støder opsat på at bryde ved netop CAG, hvor Joachim B. Olsen i 2007-udgaven af stævnet satte den gældende danske rekord med 21.61 meter. Med i feltet er den portugisiske rekordholder, Marco Fortes, der ved EM-inde i marts nåede finalen, samt ukraineren Andrey Borodkin. Begge ligger med hhv. 20.57 og 20.34 meter et pænt stykke foran danskeren på årets verdensrangliste.
     
20:00 400 meter hæk K
Dansk atletiks største kvindelige navn, Sara Slott Petersen (Aarhus 1900), savnede i den grad modstand, da hun søndag sikrede sig sin niende DM-titel på 400 meter hæk. Det bliver der nu rådet bod på med et stærkt startfelt, hvor bl.a. ungarske Nikolina Horvat - der blev toer efter danskeren i dennes rekordløb for nylig i Ljubljana – har revanche til gode. Ved stævnet i 2009 satte den danske rekordholder i en smuk finish sine udenlandske modstandere til vægs, og det er bestemt ikke umuligt, at Sara Slott Petersen torsdag gentager bedriften til glæde for de danske atletikfans.

20:10 Længdespring M
Morten Jensen
 (Sparta) har ryggen mod muren, når han skal forsøge at nå ud over det ubønhørlige VM-krav på 8.10 meter, der har deadline den 15. august. Ved DM-finalen tog han kun to spring for at være helt klar til alvorens time på hjemmebane. Han har tidligere vist høj klasse ved netop CAG, hvor han flere gange har sejret – og i den forbindelse været over de magiske 8 meter. Forhåbentlig kan et stærkt startfelt bringe det bedste frem i den danske bronzevinder fra EM i marts. Én af dem kunne være amerikaneren Jarod Tobler, der møder op med en personlig rekord på 8.16 meter.
  
21:00 800 meter M (Wilson Kipketer Tribute)
Siden genoplivningen af det traditionsrige stævne i 2005 har sidste løbeøvelse på programmet været en ”Wilson Kipketer Tribute 800 Metres”, men det er først i år, at tilskuerne for alvor kan opleve en dansker tage kampen om mod de stærke udenlandske deltagere. 24-årige Andreas Bube (Bagsværd AC) har været den store åbenbaring på den hjemlige scene denne sæson med hele fire løb under 1:47,00 min. En grænse, som ingen danskfødt løber indtil i år havde været under. Med sin bedste tid 1;46,10 min. kom Bube ligeledes under VM-kravet. En triumf på hjemlig grund bliver dog mere end svær for danskeren, der bl.a. møder den somaliskfødte englænder, Muhktar Mohammed, som ved et svensk grandprix-stævne for nylig besejrede Bube. Ved den lejlighed satte Mohammed personlig rekord med 1:45,90 min. Som nummer tre på den britiske rangliste jagter han A-kravet til VM, som lyder på 1:45,40 min. Det kan altså forventes, at der bliver lagt på under kedlerne, når startskuddet til A-heatet på den klassiske distance lyder.

Andre interessante øvelser:

19:45 Stangspring M
Rasmus W. Jørgensen (Sparta) måtte overraskende se sig besejret af sin klubkammerat Mikkel M. Nielsen ved DM søndag. Begge sprang 5.25 meter, men den 22-årige Rasmus W. Jørgensen – der ved EM i Barcelona sidste sommer klarede 5.50 meter – har faktisk blikket rettet mod VM-kravet på 5.60 meter. 

20:10 400 meter M
Nicklas Hyde (Sparta) var med tiden 46,85 sek. meget tæt på mesterskabsrekorden, da han sejrede ved DM. Den sejr får han i et stærkt felt svært ved at gentage, men muligheden for en hurtig tid er helt klart til stede. Feltet er så godt besat, at den næstbedste dansker blot har udsigt til at løbe i B-heatet. Stjernen i A-heatet hedder Michael Mathieu, der ved OL i Beijing var med til at sikre Bahamas en sensationel sølvmedalje på 4x400 meter. 
 
Mere information på www.sparta.dk

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund