Loading...

Nyheder 2011

CAG: Kim slår til i regn og kulde - 20.06 meter

12. august 2011 · Jeppe Weinreich

Med 20.06 meter viste Kim Juhl Christensen VM-form ved torsdagens kolde og regnfulde Copenhagen Athletics Games, hvor mændenes længdespring blev flyttet indendørs - uden at det hjalp Morten Jensen til VM.

Den danske kuglestøder Kim Juhl Christensen (Sparta) stod for aftenens bedste danske præstation ved Copenhagen Athletics Games, da han for første gang i karrieren brød 20-meter-grænsen udendørs. I tredje runde lykkedes det for den 27-årige atlet at plante kuglen ude på 20.06 meter, hvilket ret overraskende ikke var nok til at vinde, idet konkurrenten Marco Fortes imponerede med ny portugisisk nationsrekord på 20.89 meter.

Kim Juhl Christensen stødte i marts indendørs 20.39 meter, men har siden haft det næste 20-meter-stød til gode. Det kom torsdag aften i det, der skulle blive en perfekt sidste test, inden det om mindre end to uger går løs ved VM i Sydkorea. Så sent som tirsdag måtte han nøjes med 18.53 meter ved et stævne i Estland.

”Det var fedt at få det ud. Efter stævnet i Estland fik jeg en snak med min mentaltræner, og så faldt tingene på plads. Jeg har været i superform hele sæsonen, men det bliver stadig svært at nå finalen til VM,” siger Kim Juhl Christensen, der med stødet nu deler 25. pladsen på den europæiske rangliste.

Morten Jensen flyttede indendørs – uden succes
Ellers kunne de fire andre danske VM-udtagne atleter alle sejre i deres respektive øvelser på en modbydelig kold og regnfuld aften på Østerbro Stadion. De alt andet end optimale forhold gjorde, at arrangørerne valgte at flytte længdespringskonkurrencen ind i den nærliggende Sparta-hal i håbet om, at Morten Jensen ad den vej kunne komme over VM-kravet på 8.10 meter. Med 7.97 meter i sit første forsøg tegnede det lyst for den 28-årige nordiske rekordholder, men i de næste fem omgange formåede han ikke at øge, og med fire dage til deadline for kvalifikation må han nu sætte sin lid til lørdagens stævne i finske Lappeenranta.

Fire VM-deltagere – fire sejre

Andersmoeller Cag2011ashxSara Slott Petersen (Aarhus 1900) – der senere om aftenen skulle nå et fly til Universiaden i Kina, der begynder i næste uge – havde travlt 400 meter hæk. Den danske rekordholder lagde stærkt ud og fik hurtigt skabt et forspring ned til sine ikke uefne konkurrenter. Hvor hun normalt afslutter stærkt, var scenariet denne gang lidt anderledes. Således var Svetlana Gogoleva (RUS) tæt på at hente danskeren, der dog holdt hele vejen i mål med 57,94 sek. – 0,1 sek. foran russeren. I øvrigt samme margin, som da Sara ved CAG i 2009 seneste sejrede. Tiden skal ses i forhold til, at regnen var ekstra kraftig under løbet, og at deltagerne grundet forsinkelser havde ventet et pænt stykke tid.

Anders Møller – 16.05 meter
Forinden havde Anders Møller (Sparta) gjort sin pligt, da han sejrede i en jævnbyrdig trespringskonkurrence med resultatet 16.05 meter. I sidste runde blev den danske rekordholder skubbet ned på andenpladsen, da hviderusseren Taras Moiseenko landede ude på 16.02 meter. Som det gode konkurrencemenneske han altid har været, kvitterede Anders bare med at finde vinderspringet frem til allersidst. Forinden var Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) faktisk tæt på at snyde dem alle, da han sprang 15.93 meter, hvilket rakte til en tredeplads i sidste ende.

Caroline Bonde Holm – 4.15 meter
Kvindernes stangspring var stærkt plaget af regn. For fem ud af otte startende lykkedes det kun for de tre at komme over deres begyndelseshøjde. Den danske VM-deltager Caroline Bonde Holm (Sparta) holdt hovedet koldt og sejrede med 4.15 meter – og havde efterfølgende tre attentater på ny dansk rekord 4.36 meter. Dermed fik hun revanche over Catrine Larsåsen (Sparta), der som bekendt vandt ved DM, men nu sluttede som toer med 4.00 meter. Mest bemærkelsesværdigt var det her, at Linee Renée Jensen (Rdrs. Freja) formåede at sætte PR under de alt andet end optimale betingelser. I tredje forsøg lykkedes det junioren at komme over 4.00 meter – som den blot femte danske kvinde gennem tiderne (Bagger, Tørring, Bonde Holm & Høgh-Pedersen).

Mulbjerg Cag2011ashxBube viser sin klasse – 1:47,54 min.

Synd var det, at mange af de ellers så tapre tilskuere havde fået nok af regnen og var gået hjem – eller befandt sig i Sparta-hallen for at følge Morten Jensen, da ”Wilson Kipketer Tribute 800 Metres” blev skudt af, for her ventede endnu en fornem dansk triumf. Den 18-årige egypter Mohamed Hamada (1:46,44 min. i år) og briten Muhktar Mohammed (1:45,90 min. i år) havde på forhånd bedt haren Christian Laugesen om at lægge ud på 51 sekunder. Laugesen gjorde som aftalt, men i den stride regn havde løberne tilsyneladende ikke lyst til så hurtigt et tempo. Bube lå sikkert placeret som nr. 5 i feltet og passerede 400 meter i ca. 52,5 sekunder. Først med 300 meter igen kom der gang i sagerne. Langsomt arbejdede Bube sig op i feltet og kunne på de sidste 30 meter gå helt frem og sætte modstanderne på plads med en stærk finish. Det lover godt for VM, hvor han bliver første dansker i aktion søndag (28/8) morgen kl. 5.05 dansk tid.

Tættest på en dansk rekord var Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød, da hun sejrede med 15.42 meter – kun 4 cm fra hendes egen danske rekord. Efter tre overtrådte forsøg og et par halvgode stød slog Mulbjerg til i sidste runde, hvor en dansk rekord altså næsten så dagens lys.

Copenhagen Athletics Games, Østerbro Stadion den 11. august

Resultatliste

- Se Andreas Bubes 800 meter løb her
- Se DR Sportens indslag med Anders Møller her
På jagt efter Joachim B. Olsens rekord (sporten.dk)
Presset vokser på Morten Jensen (sporten.dk)

Foto: Anders Møller i trespring og Trine Mulbjerg i kuglestød (det fugtige vejr gav tekniske problemer for fotograf Kim Gudmand, hvorfor vi desværre ikke kan bringe et foto fra den sidste del af stævnet.)

© Copyright Dansk Atletik Forbund