Loading...

Nyheder 2011

Lappeenranta: Morten Jensen nr. 3 i 7.91 meter

13. august 2011 · Dansk Atletik Forbund

Heller ikke i Finland lørdag havde Morten Jensen de nødvendige marginaler på sin side. Nu resterer der kun ét sidste forsøg på at komme med til VM.

Med et spring på 7.91 meter lørdag i finske Lappeenranta landede Morten Jensen (Sparta) igen på den forkerte side af VM-kravet på 8.10 meter, og nu resterer der kun én chance for at klare kravet, som udløber mandag.

Morten kom i kamp mod de bedste længdespringere fra Finland, der de seneste år har fået opbygget en forbløffende god bredde i netop denne øvelse. Efter fire runder så det resultatmæssigt særdeles skidt ud for Morten, der lå placeret hele nede på en 8. plads med sølle 7.20 meter. Det blev ikke bedre af, at han i næste omgang havde et godt, men desværre overtrådt forsøg. I sjette runde tog han sig så sammen og undgik et ydmygende slutresultat, da han nåede ud på anseelige 7.91 meter (+0,4 m/s) – samme længde som den førende Roni Ollikainen, men selvsagt ikke nok til at tage førstepladsen, da Ollikainen havde et klart længere næstbedste forsøg.

Tommi Evilä - bronzevinderen fra VM i 2005 – røg dermed ned på en tredjeplads, men denne viste god konkurrencepsyke, da han i sit sidste forsøg gik forbi de to andre med 8.01 meter. Et spring, som Ollikainen ikke kunne svare igen på.

Én sidste chance
”Jeg synes igen, at der var god energi i Morten, men han får ikke rigtig ram på afsættet. Det er fint nok at springe 7.91 meter i et teknisk dårligt forsøg, men det er ikke lovende takter, som vi leder efter lige nu,” lød det fra træner Anders Møller, der var med på sidelinjen.

Chancen for at træner og trespringer Anders Møller nu skal rejse til Sydkorea udelukkende i egenskab af udøver, må efter dagens resultat siges at være stor. Men der er gjort plads til et lille mirakel på mandag – hvis Morten Jensen ellers er frisk til det - hvor et lille stævne på Østerbro Stadion er blevet anmeldt. Egentlig skulle han ifølge planen have sprunget i Tyskland søndag, men det viste sig alligevel ikke muligt at finde en startlejlighed dér.

Vattenfall Grand Prix – Lappeenranta (FIN) den 13. august

Længdespring M
1. Tommi Evilä, Finland 8.01 meter
2. Roni Ollikainen, Finland 7.91 meter
3. Morten Jensen, DK-Sparta 7.91 meter

Hele resultatlisten

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund