Loading...

Nyheder 2011

To x DM denne weekend

20. august 2011 · Jeppe Weinreich

Tine Bach Ejlersen kan i Aabenraa vinde sin 7. titel i syvkamp i træk, mens Henrik Them ved DM 10000 meter på Bagsværd Stadion gør en af sine sjældne starter på bane.

Mens den internationale atletikverden lader op til det kommende VM, finder hele to DM sted herhjemme i denne weekend.

I Aabenraa skal de to mestre i hhv. mændenes tikamp og kvindernes syvkamp findes. I sidstnævnte kategori giver det sig selv, hvem der løber med titlen, eftersom Tine Bach Ejlersen (Aarhus 1900) – bortset fra en tysk deltager udenfor konkurrence - er eneste deltager hos seniorerne. Tine, hvis PR på 5281 point blev sat ved sidste års DM i Roskilde, har trods perioder med skader aldrig forsømt DM Mangekamp og kan følgelig vinde sin syvende titel på stribe. Med to sølvmedaljer i længdespring og på 100 meter hæk ved Store DM viste 26-årige Ejlersen senest, at formen er god, og målet er da også en ny personlig rekord i weekenden.

Alt tyder ligeledes på en titel til Aarhus 1900 hos herrerne, hvor der efter Christian Laugesens farvel til mangekamp skal kåres en helt ny mester, om ikke vinderen fra ’97, 01, 06 og 07, Niels Uth (Rdrs. Freja), har en overraskelse i ærmet. Gert Skals, der er regerende mester indendørs, skal her dyste mod sin klubkammerat Mathias Andersen. Førstnævnte burde være forhåndsfavorit, men skader har gjort, at han kun har været i konkurrence få gange i år, hvorfor hans nuværende form er et åbent spørgsmål.

Ungdommen er også med i Aabenraa, og der er glædeligt store startfelter i den yngste klasse 14-15 år, mens Sofie Albrechtsen (Esbjerg AM) hos de 16-17 årige vil gøre et forsøg på at forbedre den personlige rekord, som hun satte ved Ungdoms-VM i juli.

DM 10000 meter på Bagsværd Stadion
Lørdag skal den danske mester på 10000 meter findes i Bagsværd, og hos mændenes forlyder det, at de bedste har tænkt sig at løbe hurtigt, hvilket vil sige, at man sigter mod en vindertid under de 30 minutter. Henrik Them (Sparta) har i 2010 og 2011 blot haft tre starter på bane, og lørdagens DM kan give en god indikation om, hvor formen ligger, fem uger før hans imødesete maratondebut i Berlin. For den 29-årige Them er der tale om en tilbagevenden til rødderne, eftersom han startede karrieren i netop Bagsværd AC, inden han i efteråret 2004 skiftede til Sparta. Favoritten får dog god modstand fra en gruppe århusianere anført af AGF's sølv- og bronzevindere fra DM på 5000 meter, Michael Nielsen og Mikkel Kleis.

Hos kvinderne ligner Sara Sig Møller (Sparta) en favorit til at løbe med titlen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund