Loading...

Nyheder 2011

DMU i Odense i lyn og torden

29. august 2011 · Torben Dan Pedersen, bestyrelsesmedlem DAF

At være til DMU er en ganske særlig oplevelse for mig. Jeg har selv været med mange gange og minderne er – sandsynligvis – bare blevet endnu bedre med årene. Derfor var det fedt at komme til Odense og opleve en arrangør, der virkelig havde gjort sig umage for at det skulle blive en god oplevelse for os alle. Derfor en stor, stor tak til arrangøren OA/OGF anført af stævneleder Flemming Hedeager og ikke mindst alle de mange frivillige, der kæmpede under de mest utrolige vejrforhold for at DMU skulle blive netop det gode minde, som deltagerne kan bære med sig videre frem. Et dansk mesterskab ER et højdepunkt. Og et dansk ungdomsmesterskab SKAL være årets stævnemæssige højdepunkt. 

Og det blev det! På trods af et oversvømmet stadion lørdag morgen efter et skybrud efterfulgt af utallige byger og gud-hjælpe-mig endnu et skybrud med lyn og torden søndag eftermiddag under 5000 meter løbet, der fik lørdagens passage af vandgraven under forhindringsløbene til at ligne en picnic en knastør sommerdag! Det var ikke de bedste betingelser for atletik. Desto mere imponerende var det at opleve stemningen og gejsten blandt både deltagere, ledere og ikke mindst arrangørerne. 

Jeg blev smittet af den gode stemning. Utallige gange klappede vi deltagerne i længde- og trespring frem. Jeg blev grebet af dramaet, når opløbet er tæt, og når de aktive giver ALT, hvad de har i sig for at vinde. Jeg nød den lynhurtige resultatformidling og den kompetente afvikling af langt de fleste øvelser. Der var naturligvis smuttere indimellem. Det kan desværre ikke undgås, når der skal afvikles et utal af øvelser inden for kort tid. Jeg nød at speakerne var oppe på tæerne og sikrede en kompetent afvikling. Men først og fremmest blev jeg bekræftet i, at der er grøde i danske atletik. At vi har atleter, der både vil og kan gå hele vejen og satse på deres idræt i fremtiden. 

Som bestyrelsesmedlem delte jeg en del medaljer ud. Det er et fantastisk privilegium! Jeg nød at tale med rigtig mange af vores dygtigste aktive under de afslappede former, der altid er i forbindelse med medaljeoverrækkelser. Jeg oplevede dedikerede, reflekterede unge atleter med klare synspunkter og med en smittende gejst og energi. Og ikke mindst glæde. Alt sammen kvaliteter, der skaber store atleter! 

Der er dog en enkelt stor udfordring, hvor vi alle har en kæmpe udfordring i at finde løsninger: Frafaldet er ganske enkelt for stort. I de ældste aldersklasser er der desværre meget få deltagere og ofte var det så som så med konkurrencen. Jeg talte med mange unge under præmieoverrækkelserne og et enkelt punkt, som de fleste var optaget af var, at der er et godt og stabilt træningsmiljø i deres klubber med mange unge. Ikke nødvendigvis ambitiøse og gode unge, men blot at der er mange i det daglige. Vi har alle sammen en kæmpe opgave i at sikre, at der er flere unge – især i de ældste aldersklasser – samlet til træning. Et godt træningsmiljø – hvor der er plads til både de allerbedste, de næstbedste og dem, der blot er med for sjov – formindsker frafaldet dramatisk. Det viser både forskning og erfaring. 

Det kunne være fedt at komme til DMU og opleve fyldte startfelter – også i de ældste aldersklasser! 

Tak for i år. Tak til arrangøren OGF og til alle jer der deltog under DM. Og ikke mindst tak til alle de trænere, ledere og forældre, der dag efter dag, året rundt bakker op, møder frem og i det hele taget gør det muligt at samles til et så fantastisk stævne, som DM for ungdom er!

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund