Loading...

Nyheder 2011

DMU: Mulbjerg tangerer den danske rekord

29. august 2011 · Jeppe Weinreich

Højt resultatniveau ved weekendens DMU i Odense. Tangering af DR med 15.46 meter ved Trine Mulbjerg, mens Andreas Trajkovski imponerer i sprint med hhv. 10,60 og 21,51 sek.

Trods DMU’s status af et ungdomsmesterskab blev der i Odense denne weekend leveret flere resultater, som kunne have indbragt guld ved Store DM. Lørdag tangerede Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) således i U-23 klassen sin egen danske rekord i kuglestød med 15.46 meter. Som det var tilfældet både ved DM og Copenhagen Athletics Games var det først i sidste runde, at Mulbjerg ramte kuglen rigtigt. Og med DT-finale og DM i kastemangekamp på programmet i september kan det ikke udelukkes, at der er flere rekorder på vej.

Trajkovski DMU2011 GudmandashxTrajkovski var flyvende

Hos det andet køn var weekendens store navn Andreas Trajkovski (KIF), der i lørdagens indledende 100 meter heat ikke bare satte personlig rekord og dansk årsbedste med 10,60 sek., men også tangerede Lars Pedersens danske 18-års rekord fra 1984. I finalen viste Andreas igen høj klasse med 10,63 sek., mens han om søndagen kvitterede med endnu en supertid på den dobbelte distance med 21,51 sek. – blot 0,07 sek. var førnævnte Lars Pedersens rekord i aldersklassen. I længdespring stillede Trajkovski ikke op, og det bliver heller ikke tilfældet ved NM-junior på Østerbro næste weekend, hvor han igen koncentrerer sig om sprint.

”Jeg er begyndt at springe igen til træning, hvilket vil sige, at min skade er ovre. Men jeg har besluttet mig for ikke at springe mere i år for ikke at risikere noget,” lyder det fra det store talent, der ikke har sprunget længde siden finalen ved Junior-EM i juli.

Dansk årsbedste i kvindernes højdespring
Den 16-årige syvkæmper Sofie Albrechtsen (Esbjerg AM) kunne også have taget guld ved Store DM med sin højdespringsnotering på 1.72 meter. Den nye personlige rekord og danske årsbedste blev opnået på suveræn vis, da hun klarede samtlige højder i første forsøg.

Line Renée – nu 4.05 meter
For to uger siden kom hun for første gang over 4.00 meter i regnvejr på Østerbro. Nu kunne 19-årige Line Renée Jensen (Rdrs. Freja) lægge 5 cm til den højde og dermed fortsætte sin spændende udvikling efter hhv. 3.41 og 3.70 meter i de to foregående sæsoner. 

Sofiealbrechtsen DMU2011 GudmandashxEllers kan man ved nærlæsning af den omfattende resultatliste se, at det ikke skorter på talent i dansk atletik. Nogle af de mest bemærkelsesværdige præstationer var (flere burde helt sikkert have været nævnt):

- En ungdomsrekord blev det til i de yngste pigers hammerkast, da 15-årige Amalie Lange (Greve Atletik) slyngede hammeren (3kg) ud på flotte 43.75 meter. 

- Søren Børsting (Skive AM) var blot 2cm fra at forbedre sin egen friske ungdomsrekord i diskoskast, da han vandt juniorklassen med et kast på 53.50 meter.

- De 16-17-årige drenges spydkast holdt et højt niveau. Finalisten fra Ungdoms-OL, Andreas Bertelsen (Vejle IF), lå indtil 5. runde nr. 2 efter rivalen Lukas Bjørnvad (Helles Roskilde), der havde fået noteret 59.88 meter, indtil han satte tingene på plads med flotte 62.48 meter.

Simonmathiesen DMU2011 Gudmandashx- Simon Mathiesen (Hvidovre AM) var sprintkongen hos de 14-15-årige drenge. Tre guld blev det til på 100, 200 og 300 meter. På de to første distancer satte han PR med 11,36 sek. (indl.) og 23,04 sek. Det sidste er så vidt vides den hurtigste el-tid i aldersklassen nogensinde – aldersrekorden lyder på 22,7 sek. håndstoppet.

- Noget så usædvanligt som dødt løb på 5000 meter var tilfældet hos de 16-17-årige drenges 5000 meter, hvor målfotoet ikke kunne skille Zacharias Grassmé (Sparta) og Silkeborg AK77’s nye talent, Mikkel Dahl-Jessen. Begge fik noteret 15:37,49 min.

- I 14-15 års klassen kunne Benjamin Vedel Lobo (Aalborg AM) på 800 og 1500 meter besejre Rasmus Linderoth (Aarhus 1900) i to tætte opgør. Sidstnævnte tog til gengæld guld på 3000 meteren, næsten 20 sekunder foran sølvvinderen – ifølge statletik.dk stillede han første gang op til et stævne i januar!

Medaljeoversigten fortæller, at 50 klubber stillede op til DMU, og heraf fik de 37 metal med hjem. Som ventet var Sparta klart mest vindende klub, mens Aarhus 1900 på andenpladsen oplever stor fremgang på ungdomssiden. Igen imponerer Aabenraa IG ved at være nr. 3 på den liste. Blandt de 13 klubber som ikke vandt medalje, finder man Team Hechmann Sport, som holder til i Slagelse og omegn. Aldrig hørt om klubben? Læs mere her.

Ellers var DMU sidste chance for at anbefale sig til weekendens store arrangement, NM-junior, som finder sted på Østerbro Stadion med KIF, Ballerup AK og Amager AC som arrangør. Det danske hold vil blive offentliggjort en af de nærmeste dage. 

Resultatliste

Foto: Andreas Trajkovski, Sofie Albrechtesen & Símon Mathiesen. (Kim Gudmand)

© Copyright Dansk Atletik Forbund