Loading...

Nyheder 2011

Cheftræneren: Et særdeles spændende VM-hold

05. september 2011 · Jeppe Weinreich

Lars Nielsen vurderer de danske muligheder og fortæller om den officielle målsætning.

Dansk atletik fik, som de fleste bør have erfaret, en fremragende start på VM i Daegu. Det glæder naturligvis cheftræner Lars Nielsen, og vi spurgte ham, hvad han ellers forventer af de kommende otte dage.

”Det er et særdeles spændende hold denne gang. Et hold, som også er stort i forhold de seneste år. Generationsskiftet, som har været i gang siden 2008, er nu for alvor ved at slå igennem - i denne omgang primært ved en så bred trup ved dette VM, som meget vel kunne have været større,” siger Lars Nielsen.

Til næste sommer venter som bekendt det største af alt for en atletikudøver: De Olympiske Lege.
 
”I relation til næste års OL befinder vi os i en særdeles gunstig situation, idet vi allerede inden VM er startet, har 3 aktive - Sara Slott Petersen, Jesper Faurschou og Andreas Bube - som har klaret såvel de internationale som de nationale krav til OL og derfor kan indstilles til udtagelse til efteråret, mens 2 af de andre her ved VM - Kim Juhl Christensen og Anders Møller - har klaret de internationale krav, men således mangler at indfri de nationale krav, hvilket meget vel kan ske her i Daegu. Endelig har Caroline Bonde Holm klaret det internationale krav lidt for tidligt ift. kvalifikationsperioden til OL, men har også her i Daegu en fin mulighed for med et spring på 4,40 meter at slutte sig til truppen af aktive, der til efteråret kan blive udtaget til OL i London.”

Men lige nu gælder det VM…
 
”Ja, og VM handler ikke kun om OL-billetter. Der er andre målsætninger, som har højeste prioritet, og DAF´s målsætning for dette VM, som blev aftalt med Team Danmark sidste efterår, lyder på 4 deltagere til VM og 2 Top 16 placeringer. Det acceptable niveau i aftalen lyder på 3 deltagere til VM og én Top 16 placering.
Dette er en ambitiøs målsætning, der havde som udgangspunkt, at Morten Jensen havde været med i Daegu, hvilket som bekendt ikke er tilfældet, men de 6 aktive vi har med her i Daegu, er opsat på at gøre deres til, at vi kan leve op til vores fælles målsætning,” vurderer cheftræneren, som i de seneste dage er blevet styrket i sin formodning om et godt VM.

”Alle 6 VM-deltagere har sat personlig rekord i 2011 på vej til VM, og dertil kommer så også, at deres formkurve peger i den rigtige retning, hvilket dels resultaterne op til afgangen til Sydkorea og ikke mindst deres træning herovre i pre-camp’en i Mokpo (ca. 3 timer fra Daegu, red.) har vist. Den fælles lejr, hvor alle fem nordiske lande er med, har endnu engang vist sig at være en stor succes, der skaber stor motivation og rigtig god stemning hos alle de aktive.”
 
Og det er jo startet godt, må man sige..

”Hvad Andreas Bube lavede, var super flot. Semifinalepladsen var på forhånd vurderet til at blive svær at nå, men vi vidste også, at der var en realistisk mulighed.”

Og vi får jo fornøjelsen af at se Bube igen i morgen. Forinden skal Caroline Bonde Holm springe stangspring (natten til søndag 2:30 dansk tid). Hvordan vurderer du hendes muligheder?
 
”Det ligger ikke umiddelbart i kortene, at holdets ”Benjamin” og VM-debutant vil nå i finalen. Den direkte finalekvalifikation er sat til 4,60 meter. Nu kommer det nok ikke til at kræve 4,60 meter for at komme i finalen, nærmere 4,55 meter eller måske 4,50 meter uden nedrivninger undervejs. Men der er skam andre ting end en finale, der kan motivere Caroline her i Daegu. Springhøjderne i kvalifikationen er som skabt til Caroline: 4,10 - 4,25 - 4,40 - 4,50 - 4,55 og 4,60 meter. Det er specielt den tredje højde, der har interesse, for klarer Caroline de 4,40 meter her, ja så sætter hun dels ny dansk rekord og sletter dermed Marie Bagger Bohns nuværende rekord - sat i OL-finalen i Sydney i 2000 med 4,35 meter - men hun kan samtidig også klare såvel det nationale som det internationale krav til OL i London.”

Så resterer der stadig fire spændende navne.. 
 
Sara Slott Petersen
”Ja, Sara Slott Petersen følger derefter trop på 400 meter hæk, hvor der fra første runde - i lighed med ved VM i Berlin for 2 år siden - går 24 videre til de 3 semifinaler. Sara er placeret som nr. 22 af de 38 deltagere, og med hendes flotte danske rekord for nylig såvel som 4-pladsen ved Universiaden i Shenzhen for ti dage siden, er Sara bedre end nogensinde og går derfor ikke bare efter at komme videre til semifinalen, men at løbe en tid og placering, der giver hende en god bane i semifinalen, så der dermed er de bedste muligheder for at slutte en del højere, end den 22-plads hun er seedet til, inden det går løs.”

Kim Juhl Christensen - kuglestød 
”Kim har haft sin bedste sæson nogensinde og har i den sidste del af sæsonen op til afrejsen til VM vist, at han også er blevet bedre, når det handler om at styre sine mange kræfter, så kuglen kommer ud på de længder, hans form beretter til. Under træningslejren i Mokpo har Kim vist en stabilitet på et højt niveau, og dette kombineret med at han sammen med Vesteinn og sportspsykolog fra Team Danmark, Kristoffer Henriksen er ved at have fået indarbejdet nogle rutiner, der skal styrke Kim i de internationale konkurrencer, er der lagt op til en spændende kvalifikation. Kuglestød har et ganske højt niveau i denne sæson, så der skal et langt stød fra Kim til, for at en plads i finalen kan blive en realitet, men kan Kim finde endnu et 20 meter stød frem i kvalifikation, kan det være nok til en plads i finalen og sikkert en Top 16 placering."

Kim Carolinaklueft Vesteinncomashx 
Anders Møller - trespring
”Anders er ’still going stronger’. Han bliver jo bare bedre med årene, og efter en imponerende indsats ved EM-inde i Paris i marts har Anders jo som bekendt fulgt op med en ny dansk rekord på 16,88 meter ved DM. Anders viste jo allerede i 2005, da han sidste gang kvalificerede sig til et VM med en dansk rekord, at han er bedst, når det gælder, og med et resultat omkring hans danske rekord kan han meget vel være at finde i hans anden af 2 mulige VM-finaler. Det er en fornøjelse at have været med på første parket igennem de seneste snart 14 år og dermed have oplevet, hvad hårdt arbejde kan give af resultater. Dertil kommer så, at Anders er ved at udvikle sig til et "fænomen" indenfor trespring, som vi ofte har lejlighed til at drøfte med andre trænere rundt om i verden, da det helt sikkert sætter mange nye tanker i gang i forhold til, hvordan man kan træne når man når på den anden side af de 30 år...”
 
Jesper Faurschou - maraton
”Jesper er den sidste, der skal i action, og hvilken "finale" er der her ikke lagt op til. En maraton under ekstreme forhold - både når det gælder varme, men også fugtighed - ville få de fleste til at løbe skrigende væk, men ikke Jesper. Forberedelserne til dette VM har stået på i lang tid, og nogle så måske udsendelserne på både DR og TV2 om den sidste test i varmerummet på Panum, hvor væskesammensætningen og mængderne blev afprøvet under lignende forhold. Det bliver Jespers fjerde start på den klassiske distance, og de tre første giver respekt: EM-kvalifikation i det første løb, EM-deltagelse i det andet, hvor han slår mange, der i udgangspunktet var bedre end ham, VM-kvalifikation i det tredje løb og så nu VM-debut. Det bliver rigtig spændende at følge Jesper hele vejen igennem de 42,195 km, og med hans indsats ved EM i Barcelona sidste sommer, har vi her med en løber at gøre, der er klar til at gå "død" med skoene på,” vurderer Lars Nielsen og tilføjer: ”Så alt i alt bliver de næste otte VM-dage virkelig spændende her i Daegu. Vi glæder os allerede til at følge de danske atleter i aktion på allerhøjeste niveau,” slutter cheftræneren.

Foto: Nordisk fællesskab under pre-camp'en i Mokpo. Ja, det er Carolina Klüft til venstre (foto: Vesteinn.com)

Hvis man gik glip af Andreas Bubes indledende 800 meter, kan løbet ses her

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund