Loading...

Nyheder 2011

VM Daegu (5): Pæn 17. plads til Kim

05. september 2011 · Jeppe Weinreich

Med 19.74 meter leverede kuglestøder Kim Christensen sin bedste mesterskabspræstation nogensinde.

Trods sin bedste mesterskabspræstation nogensinde kunne den danske kuglestøder Kim Juhl Christensen med 19.74 meter som ventet ikke klare ”cuttet” til VM-finalen, da han onsdag nat dansk tid stødte i kvalifikationskonkurrencen. Det længste stød, opnået i tredje runde efter 19.02 og 19.40 meter i de to foregående, placerede den 27-årige kaster fra Sparta på en samlet 17. plads ud af 27 startende – to pladser højere end hans seedning. 20.14 meter krævedes der i sidste ende for at nå finalen.

Kim Christensen VM2011 Gudmandashx”Jeg er egentlig superglad, selvom jeg selvfølgelig også er lidt skuffet over ikke at komme i finalen, men det er fedt, at det fungerer nu,” siger Kim Juhl Christensen med henvisning til, at han ved de to seneste mesterskaber – EM Barcelona 2010 og EM-inde i Paris i marts – skuffede med blot 18.20 og 19.16 meter.

Opskriften er fundet
Siden har han arbejdet hårdt med en mental træner, og tingene er efterhånden begyndt at fungere. Det giver selvtillid og en øget tro på, at drømmen om en OL-finale næste år kan gå i opfyldelse. 
 
”Opskriften er fundet. Nu skal den bare gøres bedre. Nu ved vi, hvad vi skal lave frem til OL,” siger Kim Juhl Christensen, der har bosat sig i Växjö for dagligt at kunne træne under den succesrige trænerkapacitet Vésteinn Hafsteinsson, der i mændenes diskoskast oplevede stor succes, da to af hans estiske atleter besatte 2. og 4. pladsen.

Ung tysker imponerede
Arrangørerne havde med 20.60 meter sat det direkte finalekrav højere end nogensinde før, men i sidste ende viste de 20.14 meter, som serberen Kolašinac stødte på 12. pladsen, at være det, der reelt krævedes for at gå videre. Syv stødere klarede det direkte finalekrav, med den 22-årige tysker David Storl som den klart bedste med stor personlig rekord 21.50 meter.

Kim Juhl Christensen tror dog ikke på, at den unge tysker kan gentage bedriften.

”Jeg tror, at de tre medaljer skal fordeles mellem Cantwell (USA), Armstrong (CAN), Majewski (POL) og Michnevich (BLR),” lyder hans bud.

Resultatliste

foto: Kim Juhl Christensen under dagens kvalifikation. (KG Images) 

© Copyright Dansk Atletik Forbund