Loading...

Nyheder 2011

VM Daegu: Bube er i semifinalen!

05. september 2011 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube stryger på overlegen vis videre til søndagens semifinale på 800 meter.

Én ting er at lægge en taktik, en anden at følge den til punkt og prikke. Men det var netop, hvad Andreas Bube gjorde tidligt lørdag dansk tid i det indledende 800 meter heat ved VM i Sydkorea. Og belønningen? En sensationel dansk semifinaleplads.

Med en andenplads i heatet efter et taktisk fuldendt løb sørgede Andreas Bube dermed for en perfekt dansk start ved VM i Daegu, Sydkorea. Den 24-årige Bagsværd-løber lå gennem hele løbet sikkert placeret midt i feltet. Han holdt hovedet koldt og satte først sin spurt ind, til der manglede godt 50 meter, hvorefter han kunne gå forbi samtlige sine konkurrenter på nær én og dermed sikre sig en af de tre semifinalepladser.

”Det var fedt,” lød det fra Andreas Bube efter løbet. ”Jeg følte mig helt frisk de først 700 meter og gav den så bare hele armen på det sidste stykke, hvor jeg kunne se de andre blive trætte. Jeg ventede med at sætte rykket ind, da jeg ved, at jeg kan løbe de sidste 100 meter hurtigere end de fleste. Jeg har haft rigtig mange løb i år på den måde.”

USA’s Nick Symmonds, der vandt i tiden 1:46,54 min., var urørlig, men Andreas Bube formåede på de allersidste meter overraskende at gå forbi den spanske bronzevinder fra inde-EM i marts, Kevin López og tage andenpladsen i 1:46,64 min. – blot 0,54 sek. fra hans personlige rekord sat i juli måned. Lørdagens tid sættes i relief af et forholdsvist langsomt udgangstempo.

Møder den dobbelte verdensmester
Allerede søndag formiddag dansk tid (kl. 11.00) løber Andreas Bube i det første af tre semifinaleheat. Her er danskeren kommet i heat med Sudans dobbelte verdensmester indendørs, Abubaker Kaki, der lørdag morgen viste stor styrke, da han i sit heat lagde sig i front fra start og vandt i dagens hurtigste tid 1:44,83 min. Så hurtigt håber Bube ikke, at det vil gå i morgen.

Bube VM2011 Indledende Larsnielsenashx

”Min chance for en god placering i semifinalen bliver bedre med et beskedent udgangstempo, så jeg håber på et langsomt pace. Det er jo et mesterskab, så det er placeringen, der tæller. Men hvis det bliver et hurtigt tempo, vil jeg da forsøge at gøre det så godt som muligt og måske sætte en personlig rekord,” lyder det fra Andreas Bube, der var én af 10 europæiske løbere, som formåede at løbe sig i semifinalen.

Ud over Kaki venter der i semifinalen Bube et møde med den polske europamester Marcin Lewandowski samt verdensmesteren fra Osaka 2007, Kenyas Alfred Kirwa Yego. 

 

(foto: Lars Nielsen) 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund