Loading...

Nyheder 2011

VM Daegu: Bube vil løbe sin chance

05. september 2011 · Jeppe Weinreich

Danskeren er havnet i det første af syv indledende heat på 800 meter.

Andreas Bube er havnet i det første af syv indledende heat på 800 meter, der afvikles lørdag morgen kl. 5:05 dansk tid. De tre første løbere i hvert heat går direkte videre til semifinalen, og det er den tredjeplads, der er målet for den 24-årige Bagsværd-løber, som har den femtebedste tid af de syv løbere.

”Det bliver enormt spændende,” lyder det fra landstræner Frank de Paoli. ”Både ved EM i Barcelona og inde-EM i Paris havnede Bube i det sidste heat, og det viste sig ikke at være så godt. Men det er en helt anden situation i dag. Han har hele sæsonen vist, at han på de sidste meter kan løbe hurtigere end sine konkurrenter.”

To klare favoritter
Umiddelbart tyder meget på, at USA’s Nick Symmonds sammen med bronzevinderen fra EM-inde, den 21-årige spanier López, vil tage de to første pladser. Men herefter ligner det - på papiret i hvert fald – en kamp mellem danskeren og to løbere fra hhv. Marokko og Canada. Sidstnævnte, Andrew Ellerton, har med 1:45,04 min. i år godt nok løbet hurtigere end Bube, men da de to mødtes i Belgien tidligere på året, faldt opgøret ud til sidstnævntes fordel.

”Der er bestemt muligheder. Ellerton har ikke vist meget i Europa i år, så det er snarere marokkaneren Mouchine, der er Bube værste konkurrent,” vurderer Frank de Paoli.

”Bube starter på bane 6, hvor han kan bevare overblikket. Taktikken er at komme helt ind på bane 1, prøve at vinde nærkampene og så ellers bare have is i maven og tro på, at der bliver lukket op på et tidspunkt. Han skal løbe sin chance,” siger landstræneren, der samtidig afviser, at den spurtstærke Bube skal gå frem og tage føringen, om heatet skulle vise sig at blive et ”luskeløb”. Forventes må det, at Symmonds og López ikke gør meget væsen af sig på de første 500 meter. Ud over de tre første løbere fra hvert heat går seks løbere videre på tid.

God stemning i den danske trup
Landstræneren ankom sammen med Bube til Daegu i går torsdag, hvor hele truppen – med undtagelse af maratonløber Jesper Faurschou, der stadig er i pre-camp lejren – er samlet.

”Der er virkelig gode forhold her. Træningsstadion ligger 100 meter fra, hvor vi bor. Der er ingen skader og alle er glade, så der hersker en god stemning,” lyder det fra Frank de Paoli.

Så husk: Stil vækkeuret i god tid – Andreas Bube dukker op på skærmen ”live” kl. 5:05.

(I går skrev vi, at DR2 sendte direkte fra Daegu. Det gør Eurosport naturligvis også – med Jacob Giese, Christian Birk og Ketil Berg-Sørensen som kommentatorer. De går på allerede kl. 2:00).

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund