Loading...

Nyheder 2011

Nick Petersen smiler igen

08. september 2011 · Jeppe Weinreich

Med 18.48 meter i Växjö onsdag viste den store glade kuglestøder, at han er på vej tilbage. Også i Aarhus var der resultater at bemærke.

Efter en alvorlig hjerteinfektion pådraget i Bulgarien i marts er kuglestøder Nick Petersen (Sparta) så småt ved at finde sig gamle jeg igen. Onsdag kunne han således forbedre sit årsbedste til 18.48 meter ved et lille kastestævne i Växjö. Resultatet skal ses i lyset af en kraftig regn, der prægede konkurrencen, som blev vundet af den fra VM tilbagevendte Kim Juhl Christensen (Sparta) med 19.01 meter.

”Nick har arbejdet meget med sin fysiske styrke – og først nu med teknikken,” siger hans træner Vésteinn Hafsteinsson. ”Han bliver bedre hele tiden, og forhåbentlig kan han sætte en PR inden enden af denne måned.”

Nicks PR udendørs er 18.94 meter, mens han i vinter nåede så langt ud som 19.33 meter. Næste stævne for hans vedkommende bliver DT-finalen i Skive førstkommende lørdag.

Mulbjerg i stødet
Også den danske rekordholder hos kvinderne, Trine Mulbjerg (Aarhus 1900), satte en tyk streg under sin gode form, da hun ved tirsdagens ABC High Class stævne på Aarhus Stadion tre gange stødte over 15 meter med 15.08 meter som bedste.

Hækkeløber Andreas Martinsen (AK Holstebro) har ikke helt fået den sæson, som han havde håbet på. I Aarhus kunne han dog sætte PR, om end det skete på den yderst sjældent løbne distance 200 meter hæk, hvor han fik noteret 24,55 sek.

Dansk ungdomsrekord
En ungdomsrekord i 13-års klassen blev det såmænd også til ved Simon Hansen (Herning GF). Simon, der tidligere denne sæson slettede Andreas Trajkovskis årgangsrekord i længdespring, løb 300 meter i den flotte tid 39,87 sekunder. Efter nytår rykker han op i 14-15 års klassen og er dermed gammel nok til at starte ved DMU-inde i marts.

Et andet ungt talent man bør lægge mærke til, er løberen Mikkel Dahl-Jessen (SAK77), der på meget kort tid har opnået flotte tider på mellem- og langdistancen. Tirsdag i Aarhus skar han en kraftig luns af den personlige rekord på 3000 meter, da han vandt i den for en 17-årig yderst lovende tid 8:44,01 min.

Fra bueskydning til hammerkast
Hammerkaster Taj Murmann (Aarhus 1900) var også i PR-humør, da han slyngede det tunge redskab ud på 55.99 meter. En forbedring på næsten to meter, der bringer ham op som nr. 4 på årets rangliste. Den 22-årige kaster er blot i gang med sin tredje sæson og har en lidt usædvanlig baggrund. Som en yderst talentfuld bueskytte med deltagelse ved flere internationale ungdomsmesterskaber skød han sine pile af sted på Team Danmarks træningsanlæg i Aarhus - ikke langt fra kastegården samme sted. Så fik han smag for den anden sportsgren, og foreløbig går det jo meget godt.

ABC High Class, Aarhus Stadion den 6. september

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund