Loading...

Nyheder 2011

DT-finale: Ingen slinger i valsen for Sparta

11. september 2011 · Jeppe Weinreich

Sparta vandt som ventet dobbeltsejren for 14. gang i træk, da Skive Stadion dannede ramme om årets DT-finale. Dagens bedste resultat leverede Kim Juhl Christensen i kuglestød med 19.70 meter.

For 14. gang i træk kunne Sparta tage en dobbeltsejr med hjem fra DT-finalen, da klubbens damer og herrer ved lørdagens match i Skive viste sig som de klart bedste hold.

Mens herrernes sejrsmargin var knap så stor som i fjor, kunne kvinderne til gengæld lægge sig i spidsen med klart større afstand, så Østerbro-klubben samlet faktisk scorede et ½ point mere end ved finalen i Hvidovre 2010.

Medvirkende til kvindernes suveræne sejr var et stærkt afbudsramt hold fra Aarhus 1900, der i sidste ende alligevel formåede at vinde bronze. En artig overraskelse var det således, at Hvidovre AM’s hold efter bronze i 2008 og 2009 nu røg helt op på en sølvplads.

Hos herrerne måtte Aarhus 1900 sidste år – efter 14 sølvmedaljer i træk – rejse tomhændede hjem. Lørdag leverede de en solid indsats, hvor en diskvalifikation på den korte stafet ikke kunne forhindre dem i at vende tilbage til den vante plads som vicemestre, om end KIF undervejs i matchen flere gang lå foran. Arrangørklubben Skive AM kæmpede bravt for at genvinde sidste års bronzemedaljer, men måtte i sidste ende sande at en del afgang til andre klubber har kostet for dyrt.

Kim Juhl Christensen viser atter højt niveau
Nøgternt betragtet var Kim Juhl Christensens (Sparta) 19.70 meter i kuglestød dagens største resultat. VM-deltageren viste hele serien højt niveau, og havde et stød over 20 meter-stregen, hvor han lige akkurat ikke kunne holde balancen og derfor trådte forkert ud af ringen. Med årsbedste til klubkammeraten Nick Petersen på 18.69 meter var det en flot konkurrence. Vinderresultatet var i øvrigt en forbedring af den tidligere verdensrekordindehaver Al Feuerbachs 40 år gamle stadionrekord med næsten en meter!

Nielsen fik ram på Møller
En anden VM-deltager, Anders Møller (Sparta), måtte i trespring lide et af sine sjældne nederlag til rivalen Peder P. Nielsen (Aarhus 1900), der i anden runde – med lidt for megen vind i ryggen - landede ude på 16.40 meter. Møller svarede godt igen med 16.35 meter, men længere nåede han ikke ud. På tredjepladsen lykkedes det endelig den 17-årige Jannick Bagge (Hvidovre AM) at komme over de 14 meter, da han først fik noteret vindbegunstigede 14.11 meter, siden hen korrekte 14.05 meter. 

Klausen tilbage igen
Højdespringer Janick Klausen (Aarhus 1900) var for første gang siden Junior-EM i aktion igen, og efter at have klaret 2.15 meter i første forsøg stoppede han – uden at have revet ned én eneste gang. På andenpladsen satte Andreas Jeppesen (Skive AM) en flot PR med 2.04 meter, og minsandten om han ikke i den efterfølgende længdespringskonkurrence satte endnu en af slagsen med 7.14 meter. I sidste forsøg kom han med 7.29 meter (for megen vind) faretruende nær på de 7.33 meter, som en småskadet Morten Jensen (Sparta) – der kun tog to spring - havde leveret tidligere i konkurrencen.

Hyde taber to tætte dueller
De fremmødte tilskuere blev vidne til et drabeligt opgør på mændenes 400 meter, hvor Nicklas Hyde (Sparta) lagde aggressivt for dagen. Som ved tidligere møder kunne Nick Ekelund-Arenander (KIF) på opløbsstrækningen langsom ”æde” sig forbi Hyde og vinde i den overraskende gode tid 46,97 sekunder. Hyde - den dobbelte danske mester på 200 og 400 meter - måtte også se sig besejret på den anden distance, hvor Andreas Trajkovski (KIF) - modsat ved DM - ikke stivnede mod slutningen, men holdt stilen i mål og vandt i 21,89 sek. En flot tid, taget en modvind på 2,7 m/s i betragtning. Trajkovski vandt også 100 meteren sikkert og løb desuden to solide ture på KIF’s stafethold. På den lange stafet fik han noteret en split-tid på 48,9 sek. Altså en travl dag for det store talent, der ved den efterfølgende banket modtog den nystiftede pris som finalens bedste fighter.

Fighter-pris til Rikke Rønholt
Hos kvinderne gik prisen til Rikke Rønholt (Sparta), der var knusende overlegen på både 400 og 800 meter. Hendes vindertid på førstnævnte distance - 57,20 sek. – var faktisk en forbedring af det danske årsbedste med 0,03 sek. Så kan statistikerne jo diskutere, om egentlig Sara Slott Petersen burde toppe listen med sin danske rekord på 400 meter hæk på 55,97 sekunder; distancen var jo korrekt, og hun kan vel ikke siges at have haft nogen fordel af forhindringerne undervejs!

I kasteøvelserne var Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) med 15.18 meter blot 28 cm fra sin egen danske rekord, mens Maria L. Jensen (Hvidovre AM) var flot kastende i spydkastkonkurrence, hvor hun satte nyt dansk årsbedste med 48.01 meter. Et andet dansk årsbedste så i øvrigt dagens lys i mændenes hammerkast, da Simon Corlin (Sparta) blev noteret for 62.07 meter. 

Skuffende stangspring
Mest skuffende var kvindernes stangspring, hvor vinderresultatet blev 3.42 meter trods tilstedeværelsen af to VM-deltagere! Catrine Larsåen (Sparta) rev tre gange på begyndelseshøjden 4.02 meter, mens Caroline Bonde Holm (Sparta) efter et sikkerhedsspring på 3.42 meter ikke havde mere i sig. Med til historien hører dog, at begge springere var rejsetrætte efter dagen forinden at have deltaget i et tysk stævne. Her tangerede Caroline faktisk sin udendørs PR på 4.30 meter og skulle angiveligt også have haft gode forsøg på 4.40 meter.

Skive AM leverede som altid et flot arrangeret stævne, der blev rundet fornemt af med en fin banket på Skive Stadions VIP-faciliteter, som enkelte klubber dog forlod lidt tidligt. At byen ligger langt væk for de tilrejsende københavnske hold, kan man imidlertid dårligt bebrejde arrangørerne.     


DT-finale 2011, Skive Stadion den 10. september

Slutstilling

Damer
1. Sparta 120 point
2. Hvidovre AM 77 point
3. Aarhus 1900 69 point
4. KIF 67½ point
5. Amager AC 53 point
6. Odense Atletik 53 point

Herrer
1. Sparta 122 point
2. Aarhus 1900 91½ point
3. KIF 83 point
4. Skive AM 70½
5. Odense Atletik 53½ point
6. Hvidovre AM 40½ point

Resultatliste

Søndag kæmpes der i Helsingør om de to sidste pladser til næste års Elitedivision - følg resultaterne live her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund