Loading...

Nyheder 2011

DM Maraton: Kan Kleis løbe med titlen?

16. september 2011 · Jeppe Weinreich

Søndag afvikles der DM i forbindelse med H.C. Marathon.

Søndag skal de danske mestre på maratondistancen kåres, når H.C. Andersen Marathon i Odense skydes af for 12. gang. Selvom flere af de bedste danske løbere har valgt at satse på Berlin Marathon en uge efter, er der lagt op til en spændende dyst, som får fine rammer. Op imod 4.000 løbere forventes der til arrangementet.

”Vores tilmeldingstal ligger ganske flot i forhold til de tidligere år. Vi bliver flere end sidste år, og på nuværende tidspunkt har 3.481 meldt sig til på de tre distancer,” udtaler løbets direktør, Torben Simonsen, på arrangementets hjemmeside.

I fjor blev der løbet særdeles stærk i Odense. Kenyaneren Raymond Kiplagat Kandie løb med 2:10,33 timer således den hurtigste tid på dansk grund nogensinde. Også i år der kenyansk deltagelse, og alene det plejer at være garanti for hurtigt tempo, bl.a stiller Joseph Mutai - en gammel kending i danske motionsløb - til start. 

Kleis som DM-favorit
Ser man i DM-sammenhæng, må Mikkel Kleis (AGF) hos herrerne gælde som klar favorit. Den 31-årige århusianer vandt bronze ved DM på 5000 meter, sølv ved DM 10000 meter i Bagsværd og endnu en bronze ved DM Halvmaraton i Aarhus. Nu kan det så passende blive til en af guld i den fjerde DM-start på bare halvanden måned.

Hos kvinderne virker det mere åbent. De tre klart bedste danske kvinder har OL-kvalifikation i kikkerten i Berlin i næste uge. I deres fravær kunne et par gode bud være de to veteraner Mette Møhncke (Bagsværd AC) eller Dorte Dahl (Blovstrød).

Se startlister m.m. på arrangementets hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund