Loading...

Nyheder 2011

E-Cup Junior: Drengene rykker ned - pigerne op

18. september 2011 · Jeppe Weinreich

Skive AM's juniormestre var uheldige ikke at sikre sig forbliven i den bedste række, mens Amager AC's piger kæmpede flot og sikrede sig oprykning til Gruppe B.

Til næste år vil dansk atletiks to bedste klubber i juniorregi kunne drage til Europa Cup sammen. Det er konklusionen, efter at resultaterne af lørdagens matcher i hhv. gruppe A og C foreligger.

Skive AM’s danske mestre hos drengene sikrede i fjor med en pragtpræstation i italienske Rieti Danmark oprykning til den bedste række. Lørdag måtte nordjyderne efter en tæt match i spanske Castellon desværre se sig skubbet ned under nedrykningsstregen, da de sluttede sidst af de syv deltagende hold – blot ét point fra den frelsende 6. plads.

Samtidig var pigerne fra Amager AC draget til Leiria i Portugal for – med kort varsel, eftersom mestrene fra Sparta havde takket nej til at deltage – at dyste i den nederste række. Her var der blot tre hold i kamp, men med en førsteplads til ”amagerkanerne” er dansk atletik til næste år også hos pigerne repræsenteret i gruppe B.

To andenpladser til Børsting
I Spanien sørgede Søren Børsting med to andenpladser i kuglestød og diskoskast for vigtige point til sin klub. I førstnævnte øvelse blev det til 15.67 meter – nøjagtig samme længde som hans hidtil bedste, der blev opnået indendørs i marts – mens han i diskos med 50.98 meter var lidt under det høje niveau, han ellers har vist på det seneste.

Endnu en andenplads stod den 16-årige Morten Dalgaard for med 22,31 sekunder på 200 meter – dog i lidt for stærk medvind. På 100 meter var han med en 4. plads i 10,98 sek. (+0,9 sek.) endnu engang under de 11 sekunder, mens Lukas M. Jensen på den korte hæk med 15,42 sek. var klart under sin gældende PR, men desværre blev vinden her målt til +2,3 sek. 

Skive Ecupjunior2011ashx

Diskvalifikation kostede dyrt

En diskvalifikation på 4x100 meter skulle i sidste ende vise sig at blive dyr for Skive AM, der som førnævnt kun var ét point fra det italienske mesterhold.

”Det er ærgerligt med det sølle point, men alle har kæmpet og levet op til personlige rekorder, så jeg synes, vi kan tage herfra med en god fornemmelse. Nu trænger drengene til pause, der er flere småskader, så det er virkelig tiltrængt,” lyder det fra klubleder Anette Nørgaard.

Amager AC rykker op på bekostning af irsk klub
I Portugal havde Amager AC, som reglerne tillader, lånt Martha Traoré fra Sparta, som kunne sejre i længdespring. Katrine Reinholdt var med førstepladser på både 800 og 1500 meter et vigtigt kort for klubben. Andre sejre stod Sandra B. Christensen bl.a. for i højdespring med 1.68 meter, mens også Huma H. Nielsen var hurtigst på den korte hæk med 15,42 sek. 

I sidste ende kunne de danske piger tage førstepladsen to point foran holdet fra Irland, og dermed er der altså to klubber i gruppe B til næste år.


Junior M – Castellon, Spanien
Gruppe A - slutstilling

1. CP de Castellon (ESP) 103 point
2. Fenerbache (TUR) 103 point
3. Shaftesbury B. Harriers 83 point
4. TJ Sokol Opava 67 point
5. AD Mass Ljubljana (SLV) 59 poini
6. Flamme Gialle Simoni (ITA) 53 point
7. Skive AM 52 point

Resultatliste

Junior K – Leira, Portugal
Gruppe C - slutstilling

1. Amager Atletik Club 42 point
2. Baily Mena A.C. (IRL) 40 point
3. Juventude Vidigalense (POR) 30 point

© Copyright Dansk Atletik Forbund