Loading...

Nyheder 2011

16-årigt stortalent imponerer på ny

21. september 2011 · Jeppe Weinreich

Mikkel Dahl-Jessen løb onsdag i Silkeborg i ensom majestæt 4:00,3 min. på 1500 meter.

Mikkel Dahl-Jessen, læg mærke til det navn. Det unge stortalent fra Sílkeborg AK77 skar onsdag hele fem sekunder af sin personlige rekord på 1500 meter, da han ved et lille stævne på Silkeborg Atletikstadion i ensom majestæt og uden nogen form for hare klarede distancen i tiden 4:00,3 min. Havde han gjort det for bare tre måneder siden, var han kommet med til Ungdoms-VM!

Mikkeldahl Jessen VDMU2011 GunnarsoerensenashxHans flotte tid, der er klart den hurtigste i aldersklassen i år og samtidig hele 8 sekunder under kravet til DAF’s Talentudvikling, giver os lejlighed til at rette en lille fejl: Mikkel er ikke 17 år gammel, som det er blevet skrevet tidligere, men blot 16 år. I atletiksammenhæng er han imidlertid lidt uheldig – alt efter hvilken betragtning man lægger for dagen - idet han er født den 20. december 1994 og derfor efter nytår vil rykke op i juniorklassen.

Løbestærk kantspiller
Indtil december i år var Mikkel at finde som en løbestærk kantspiller på SIF’s 2. hold i juniorklassen (vi taler her om fodbold), men han blev af sine holdkammerater opfordret til at forsøge sig med løb. Han troppede derfor op på Silkeborg Atletikstadion i august sidste år, hvor klubbens ildsjæl Søren Munch ikke var sen til at spotte det store talent. To starter blev det til i 2010, begge ved DMU i Glostrup, hvor han efter en 7. plads på 1500 meteren om lørdagen tog en flot 4. plads hjem den følgende dag på 5000 meteren. Tiden på 1500 meter ved den lejlighed har han nu forbedret med 20 sekunder!

”Jeg træner egentlig ikke så meget,” fortæller Mikkel, der lige er startet i 1g på Silkeborg Gymnasium. ”Det er vel en 30-40 km om ugen, men jeg holder mig helt frisk til konkurrencerne. Jeg har to starter til i år – begge på 1500 meter, den første i Herning på søndag. Og dér håber jeg da lidt på at komme under 4 minutter.”

Fremtiden
Ét års træning, og allerede så flotte tider. Hvad kan det ikke blive til?

”Planen er at træne rigtig hårdt her til vinter – og få den store træningsmængde, som jeg ikke har haft før. Så må vi se, hvilke tider det kan blive til,” lyder det fra Mikkel.

”Det længste, jeg nogensinde har løbet, var Himmelbjergløbet sidste år. Det er på 9 km, men dér gennemførte jeg ikke,” siger Mikkel, der for nylig løb en træningstur med en af de allerbedste, Andreas Bueno fra Aarhus 1900, hvis forældre bor omkring Silkeborg. En meget inspirerende tur, ifølge Mikkel, hvor den danske mester på netop 1500 meter kom med gode råd til det unge talent.

Foto: Mikkel Dahl-Jessen (th) ved de Vestdanske Ungdomsmesterskaber i Skive i juni i år, hvor det blev til en bronze på 1500 meter hos de 16-17-årige. (Gunnar Sørensen)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund